2 új védjegy az Apple Watch kiegészítőkkel kapcsolatosan

Az Apple Watch a jelenlegi statisztikák szerint az okos órák piacának „királya” rangot érdemelné, hiszen a cég aránylag sok órát ad el mind az amerikai mind az európai és ázsiai piacon.

Az Apple Watch természetesen nem a leggyorsabb, de a telefon helyettesítésére tökéletesen használható. Értesítésekre, hívások fogadására, üzenetek megválaszolására hibátlanul használható, és jelenleg talán ez az egyetlen funkció az óra kijelzésen kívül, amit talán mindenki használ. Az Apple Watch még sportolás közben is fantasztikus, remek statisztika készíthető az edzéseink nyilvántartására, illetve egyfajta motiváló erőt is adhat. Az utóbbi időben pedig az egészség áll az Apple tudatos életmódjának a központjában, hiszen a legfrissebb watchOS-ben már fejlett pulzus mérés is található.

2018 pedig az Apple Watch kiegészítők éve lehet, mivel az Apple az alábbi két új védjegyet is bejegyzett.

A védjegyeket az alábbi kategóriákhoz kapcsolták:

  • Class 09 Covers: “Computer software, including computer software in the field of health, fitness, exercise, and wellness”
  • Class 10 Covers: “Health, fitness, exercise, and wellness sensors, monitors and displays; medical apparatus and devices.”
  • Class 28 Covers: “Fitness and exercise machines and equipment; body-building apparatus.”

A fenti védjegyek két különböző kapcsolódást mutatnak: az egyik a Connects (zöld logóval), a másik pedig a Connect (fehér logóval) szót tartalmazza. Az Apple Watch-on jelenleg is van egy speciális diagnosztikai port, amivel közvetlenül kapcsolódhatunk (Connects) az órára. A másik védjegy (Connect) pedig olyan eszközöket jelenthet, ami nem közvetlenül hardveresen csatlakozó kiegészítőt jelent, hanem például vezeték nélküli külső hardvert, vagy adott esetben egy a számítógépen futó szoftver is lehet, ami megfelelt az Apple által meghatározott elvárásoknak. Ilyen például a GymKit framework gyártó által készített futógép alkalmazás ahol könnyedén összeköthettük az edzéshez használt gépeket az óránkkal (lásd bemutató videófilm).

 

Video:

 

Ahogy azt érzékelhetjük az Apple szép lassan megalapozza azt, hogy a gyártók jó, hitelesített Apple Watch kiegészítőket gyárthassanak.

 

Forrás:

idownloadblog.com/

ilounge.com/

iphoneincanada.ca/

mobilescout.com/

patentlyapple.com/

opusip.co.uk/

youtube.com/

 

 

502 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás