2014-ben visszatérhet az iPad 4 és jöhet az iPad Air 2

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi-Kuo már igen elismert személy a szakmában, hiszen jelentései meglepően pontosak, ami az Apple érkező termékeit illeti. Ha valakinek a szavára lehet adni a témában az Kuo.

iPad family

A 2014-re várható iPad modelleket éppen a hét elején jósolta meg. Elsősorban Ő is megállapította, hogy a mára már igencsak réginek számító iPad 2 forgalmazása az idei év első negyedévében befejeződik. Kuo hozzáteszi, hogy az iPad 2 ár-teljesítmény viszonylatban kiváló eszköz, az oktatásban való felhasználásra. Így lehet, hogy csak oktatási célból iskolák számára még elérhető maradhat az iPad 2.

Az iPad 2 kiesése után, Kuo az iPad 4 újraélesztését gondolja igen valószínűnek. Ahogy az Apple visszahozta az iPhone 4-et, úgy térhet vissza az utolsó klasszikus 9.7 hüvelykes iPad is. A Retina kijelzővel, az A6X chippel és a Lightning csatlakozóval ez az eszköz még abszolút naprakész, még az iPad Air-hez hasonlítva is.

ipad pro

Az iPad Air frissített verzióját, valószínű, hogy a harmadik negyedévben fogdoshatjuk meg. Az iPad Air már az Apple következő generációs, A8 chipjét kaphatja. Az iPhone 5S-ből ismert Touch ID, szintén a táblagépre vándorolhat. Amennyiben a harmadik negyedéves megjelenés helyes, az azt jelenti, hogy az idei iPad start korábban lesz, mint október-november, amikor a 2013-as modellek megjelentek.

Az iPad mini harmadik generációjával idén még valószínű az Apple nem készül, hiszen a tavalyi 2. generációs iPad mini teljesen naprakész eszköz, ami egy az egyben az iPad Air hardverét kapta meg. A 8 hüvelykes kategóriában még igen erős eszköznek számít. Így a frissítés nem sürgős az Apple számára, egyébként is több nagy dobás van a cég tarsolyában idénre (az iPad mini-re lehet, nem marad idő/erő).

ipad-macbook-air

A nagyobb iPad fejlesztését is szintén más eszközök késleltetik. Az új iPhone, és még inkább az iWatch szoftverének készítése mellett az Apple 13 hüvelykes táblagépére szintén kevés idő juthat. A nagyobb kijelzőből adódó szoftveres változtatások miatt valószínű, hogy az óriás iPad-et csak 2014 után foghatjuk kezünkbe. Ez ellentmond egy korábbi jelentésnek.

ipadairmini2 (5)

2012 és 2013 után, tehát úgy látszik csupán egy iPad frissülhet idén. Az iPad 2 iPad 4-re történő leváltása abszolút pozitívum, az igen népszerű iPad Air turbósítása szintén. A retina kijelzős iPad mini pedig úgy látszik, annyira el lett találva, hogy 2014-ben az Apple hozzá sem kíván nyúlni. Ezzel is egyet tudunk érteni, tényleg hibátlan termék.

forrás/ 9to5mac

2518 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás