2014 októberében érkezhet az Apple iWatch

Elég régen volt már szó az Apple egyik lehetséges új eszközéről. Az okosóra, vagy az Apple esetében inkább iWatch már hónapok óta a levegőben van. Az elképzelés szerint a kis érintőképernyő valójában egy óraszíjjal a csuklóra erősítve egy teljesen új és akár önálló eszközt alkotna.

iwatchkoncept (5)

Természetesen a felhasználó iPhone-jával is képes lenne az eszköz kommunikálni, így alapinformációkat, értesítéseket, üzeneteket tudnánk rajta kapni és akár küldeni is. Természetesen sokan a szájhoz-emelős, KITT-hez beszélős, kihangosító funkciót is szívesen látnák. Elég vagány lenne, na.

Miközben a konkurencia Galaxy Gear nevű terméke gyakorlatilag csak egyes Galaxy telefonokkal együtt képes dolgozni. Az iWatch-tól azt várják, hogy önálló, saját funkciókat és alkalmazásokat is kapjon, amellett, hogy persze az iPhone-nal közös funkciókat teljesíti.

iwatchkoncept (4)

Egy mai iPod nano képességeit lényegesen meg kell haladnia az órának, hogy valójában versenyképes eszközzé váljon. Nyilván erre az Apple mérnökei is gondoltak.

Az egyik ilyen újdonság lehet a vezeték nélküli töltés, ami az Apple-nél egy újdonság lehet. Az infókat a CTech osztotta meg, akik szerint az eddigi két már tesztelt prototípus jól teljesített. A jövő őszi bejelentésig, azonban van még dolga a termékkel az Apple-nek. A képernyő méretét még az Apple-nél nem véglegesítették és a 100 mAh-s akksi sem hangzik kecsegtetően. Egy hasonló méretű egység van a hatodik generációs iPod nano-ban.

iwatchkoncept (1)

Persze mindez teljesen relatív, hiszen a megfelelő teljesítmény, szoftver és képernyőméret eredményezhet olyan energiafelhasználást, amely lehetővé teszi a kis áramforrás beépítését. Nem beszélve az előbb említett vezeték nélküli töltésről. Egy még jobb megoldás lehet az, ha az iPhone-ról vagy az iPad-ről lehet majd tölteni az órát. (Ezt csak én teszem hozzá.)

iwatchkoncept (3)

Ezek persze már csak találgatások. Az iWatch esetében az lesz szerintem a sorsdöntő, hogy képes lesz-e olyan megoldásokat, funkciókat hozni, amelyek megkönnyítik az iOS felhasználó életét. Akár önálló eszközként, akár egy igen jó iPhone kiegészítőként.

1092 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.