3000+ alkalmazással startolt el az Apple Watch AppStore

Éppen ezekben az órákban érkeznek meg az első Apple Watch modellek azokhoz a vásárlókhoz, akik igen korán előrendelték őket. Mint mindig, ezúttal is az ausztrál Apple rajongók jártak a legjobban. Ezzel egyidejűleg, azonban az egész világon elindult (élesítve lett) az Apple Watch alkalmazásokat is tartalmazó AppStore részleg.

apple watch app

Ezt kétféleképpen érhetjük el, az óra nélkül is. 1. Az Apple Watch kifejezésre rákeresünk az iPhone-os AppStrore-ban. És kapunk egy listát róluk. 2. Az Apple Watch alkalmazásban kiválasztjuk az AppStore menüpontot. (Ez nem mindig elérhető, de egy trükkel megoldható. 7-szer érintsük meg a képernyő alsó részét, és megjelenik.)

applewatchstore (1)

Jelenleg, a bejegyzés készítésének pillanataiban 3400+ Apple Watch alkalmazás érhető el, ami kezdésnek elképesztően nagy számnak tűnik. A hagyományos iOS alkalmazások adatlapján, az ikon alatt látható kék felirat jelzi, hogy az adott programnak van Watch verziója. Ezek között vannak kiegészítő appok vagy „teljesértékűek”.

applewatchstore (4)

Az Apple tehát alkalmazások tömkelegét biztosítja az új eszköz tulajdonosainak már a kezdetektől. A versenytársak több hónapos eszközei nem hiszem, hogy ilyen alkalmazásmennyiséggel rendelkeznek. Több mint valószínű, hogy nem is fognak soha.

Az AppStore-ban látható kerek ikonos programok értelemszerűen az Watch verziók. Külön kiemelném, hogy az iPhone-on megvásárolt alkalmazások új, órás verziói ingyen tölthetőek le, legalábbis én ezt tapasztaltam eddig.

1305 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás