90%-kal kevesebb iPad kijelző

Az idei első hónapban az iPad képernyőket készítő LG 90%-kal kevesebb képernyőt szállított az Apple-nek. (Nyilván kevesebbet is rendeltek.) Decemberben még 6 millió db-ról, januárban mindössze 600 000 ezerről beszélünk. A DigiTimes szerint ennek több oka is van. Az egyik az iPad mini növekvő népszerűsége, mivel az internetezésre és olvasásra a kisebb eszköz sokaknak kényelmesebb (fogásra biztosan) és olcsóbb is.

Azt nem írja a forrás, hogy ezek a képernyők a még mindig gyártásban lévő iPad 2, vagy a Retina kijelzős iPad alkatrészei. A rendelések előreláthatólag március vége – április eleje felé fognak újra megindulni, amikor a következő generáció gyártása megkezdődik, a kínai Foxconn egyik üzemében.

Egyébként az iPad mini kijelzőket is az LG gyártja, ezekből 3.5-4 millió darabot szállítanak havonta. Az iPad mini mára lényegesen népszerűbb a vásárlóknál, ezt igazolja a WitsView kimutatása is. Szerintük az Apple összes táblagép eladásának (előreláthatólag 2013 első felében) 65%-a a kisebbik modell.

Valahogy nekem, még mindig ez a nagyobbik iPad az iPad, bár mini-t csak párszor fogtam a kezemben. Nekem kell a plusz hely és legfontosabb, hogy aki egyszer Retinát használt, az nem tud visszamenni a régi kijelzőkre. Bár ezt a problémát az Apple még a tavasszal megoldhatja…

Képek: apple.com/ipad

1351 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.