A bukásnak számító iPhone 5C simán veri a konkurencia sikerkészülékeit

Természetesen az eladásokról van szó megint csak, amelyek alapján már korábban is megállapítottuk, hogy az iPhone 5S-sel szemben, a színesen olcsó testvér bizony nem áll túl jól. Az alábbi táblázatért és a sok adat összegyűjtéséért is, a Seeking Alpha-s J.M. Mannes a felelős. A téli negyedévet tekintve az 5S 32 millió példányban fogyott, ezt követte az 5C 12.8 millió darabja, majd az öregecske iPhone 4S 6.4 millió darabbal. Ezek alapján, az iPhone 5S-ből két és félszer annyi fogyott, mint 5C-ből.

5C-8gb (1)

Ez elég elkeserítő lehet első pillantásra, de ha a konkurencia eladásait nézzük, még a 4S eladásai is felértékelődnek. A szebb napokat is megélt Blackberry összes eladása kb. 6 millió eszköz volt, ami az 5C eladásainak alig fele és ennél még a 4S is jobban fogyott. A Samsung Galaxy S4 9 milliós eladása, bár a 4S-t még megverte, az iPhone 5C-vel szemben csúnyán alulmaradt. Nem is beszélve a Nokia Windows Phone rendszerű készülékeiről, amelyek összes eladása (ez durván megegyezik a Windows mobil rendszerének egészével) volt 8.2 millió. Egy másik csúcskészülék, az LG G2 2.3 milliós darabszáma mellé nem szükséges értelmezés.

Ezek tudatában kijelenthetjük, hogy az Apple az azonos kvalitású okostelefonok piacán nem egy ligában játszik a konkurenciával. Az alábbi táblázatok az amerikai telefontársaságok top telefonjait mutatják be az adott hónapok, illetve negyedévek alapján.

eladasok_szolgatatok_us

forrás/ appleinsider

1239 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás