A jövőben karcmentesek lehetnek iPhone-ok

A múlt héten több hír is megjelent, melyek szerint az Apple egyik beszállítója a GT Advanced Technologies olyan berendezések megvásárlását valósította meg, amelyek egy zafírral (zafírkristály) bevont kijelző elkészítését segítenék. Állítólag a jelenlegi berendezésekkel, évente kb. 115 millió darab ilyen képernyőt tudnának elkészíteni, 5 hüvelykes méretben. A termelést egyébként a még érkező eszközökkel évi 200 millióra emelhetik.

14.02.06-SIRIUS

Még tavaly írtunk róla, hogy az Apple (és a GT Advanced) Arizonában épülő új gyára 2015-re lehet kész. Az üzem állítólag 700 új munkást lesz képes befogadni, akik valószínűleg szintén zafírral bevont kijelzőkön fognak dolgozni. Ezt Tim Cook egy interjúban szintén megerősítette.

Egy másik cég, az Aero-Gear egyébként már ma is gyárt zafírkristályos képernyőfóliát, és a következő videóban ennek hatékonyságát hivatottak bemutatni. Szerintünk kevés sikerrel.

Érdemes azonban megjegyeznünk, hogy ezt egy sima lényegesen olcsóbb műanyag fólia is kibírja. Igen utána lehet, hogy ki kell dobnunk, és egy másikat rányalni a kijelzőre, de az üveg szintén sértetlen marad. A karcolódást fillérekből ki lehet szűrni. A teszt akkor mutatna valamit, ha a téglát ráejtve is egybe maradna a kijelző. Ez a karcolgatás minket nem győzött meg. Nem mellesleg, a videó kritikus szakaszában még a tesztelő el is takarja a készüléket.

A törékenység azonban nagy probléma az iPhone-t „csupaszon” használók körében és éppen ezért érthetőek az Apple tervei. Az ügyen mindenképpen lesz előrelépés, ahogy az Apple-t ismerjük.

forrás/ appleinsider

2189 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás