A Nokia új reklámjában ekézi az iPad Air-t

Nyilván emlékeztek még a Microsoft korábbi reklámjaira, amelyek az éppen aktuális Windows tabletet az iPad-el hasonlítgatták össze és természetesen saját eszközüket ítélték meg jobbnak. Nos, a szintén most már Microsoft tulajdonban lévő Nokia az új –egyébként ígéretesnek tűnő – Lumia 2520 táblagépét az anyacég mintájára reklámozza.

A reklámban egy új iPad tulajdonos (gyávák voltak és nyilván félve a következményektől, nem mondják ki az iPad szót) tapasztalja meg, hogy mennyivel is nyújt többet a Lumia 2520 saját tabletjénél. Előbbinek van billentyűzete (150 dolláros kiegészítő) és gyorsan tölt. Ez a megfejtés.

147211-1280

A táblagép kategória lényege, ugye az érintőképernyő és a billentyűzet hiánya. Ha valaminek van billentyűzete, de valójában nem laptop az pontosan egy olyan eszköz, amely egyik kategóriának sem felel meg. Az iPad megfelel a táblagép kategóriának, ettől fogva ugye nincsen billentyűzete. (Sokan elfelejtik, hogy egyébként használható az iPad klaviatúrával. És hibátlanul működik.)

A reklámban van egy jelenet, amikor lemerül az új (iPad-nek látszó) tablet. Kérdem én, ez most komoly? Ez a reklám csattanója, hogy lemerül az akksi? Attól, mert a Lumia gyorstöltés funkcióval rendelkezik (értelmét nem látom) ugyan úgy lemerül, mint bármelyik másik eszköz. Az iPad-ről egyébként is mindenki megmondja, hogy egy tipikus egy napos eszköz. Éjszaka tölt, nappal meg merül. Nem kell ide gyorstöltő, meg varázslat.

o-IPAD-AIR-570

Felejtsük el szerintem, hogy a táblagépeket, így az iPad-et is munkára vagy laptop helyettesítésére vesszük. Nem. Az iPad egy olyan mobil eszköz, amely saját kategóriájának keretein belül képes megoldani a feladatokat. Egy táblagép. Nyilván relatíve új kategória, így pontos helyét és feladatát még a mai napig sok felhasználó keveri. Az a tény, hogy az Apple biztosít hozzá iWork és iLife alkalmazásokat természetesen csak plusz. Nem szabad az iPad-et (vagy bármilyen más tabletet) a számítógéppel összekevernünk, mert felhasználóként is számtalan olyan problémába fogunk ütközni, amelyek elrontják az élményt, és elégedetlenek leszünk.

1118 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.