A Samsung bemutatta a Galaxy S5-öt

Február 24-én este, a Samsung bemutatta a Galaxy S széria 5. generációját jelentő Galaxy S5 okostelefont és egy pár Samsung órát is. Az elődhöz képest természetesen a telefon külseje és belseje is megváltozott, ám egyik sem túlságosan.

galaxy s5 (7)

A Samsung esemény végignézése után, igazából az volt az érzésem, hogy az S5 és az okosórák bemutatója, lényegében egy Apple-féle iPhone 5-ről 5S-re való frissítés szintjén helyezkedik el, csak jóval unalmasabban lett elém rakva. Persze ott van a négymagos, 2.5 Ghz-es processzor, a 2GB RAM és a 16 Megapixeles (extragyors) kamera, dolgok, amiket minden Samsung vásárló valószínűleg elvárt a márkától, de engem az adatok nem hatnak meg.

Külsőre, a kicsit lyukacsosnak nevezhető hátlap nem annyira megnyerő, de fogásra ettől még lehet kényelmes. Az anyagminőségről egyelőre semmit sem tudunk, de a Samsung erre most szerintem odafigyelt. (Ettől még simán lehet szörnyű.) Az LTE kapcsolat és a Wi-Fi sebességét is javították a koreaiak, csak úgy, mint az S Health alkalmazást. (Ez utóbbi egy 5.1 hüvelykes telefon esetében szerintem eléggé fölösleges.) Kapott egy pulzusmérőt is, ami a vaku mellett van, erre ráhelyezve, az ujjunkon keresztül tudjuk lemérni a pulzusunkat. Igen jó kocsma trükk, sőt csajozni sem lesz utolsó vele.

galaxy s5 (2)

Van arany szín! (Inkább barnás-bronzos így képen, és csúnya is.) Ujjlenyomat-olvasó! Jeeeee. Mintha ismerősek lennének ezek valahonnan… Mindegy is, lépjünk tovább, hiszen a fekete, a fehér és a kék szín is igen jól mutat. A por és vízállóságot nem nagyon hiszem el. Tepsi maradt, hiszen a kijelző is növekedett 5.0 hüvelykről, 5.1 hüvelykre. Szerintem értelmetlen, ekkora növekedés lényegében semmit nem befolyásol.

galaxy s5 (3)

Az „Ultra Energiamegtakarító Mód” viszont ötletes. Lényegében a képernyő fekete-fehérre vált, és minden fölösleges funkciót kikapcsol a telefon. (Ha az életed múlna rajta, ugye jól jönne!)

Az okosórák továbbra is csak kiegészítők, de legalább már több modellt támogatnak, mint a korábbi generációk. A dizájn kicsit változott, engem lényegében hidegen hagynak egyelőre.

A Galaxy S5-től bevallom, hogy többet vártam. Nagyobb lett, erősebb a kamera és a hardver, a legújabb Android fut rajta, nagy az akksi, meg persze van ujjlenyomat-olvasó és arany változat. Így papíron mindenben jobb, de legalább olyan jó, mint az iPhone 5S. De kérem hónapokkal utána mutatták be. Most lehetett volna az Apple alá vágni egy erőgéppel, egy okostelefon-szörnnyeteggel.

167563

A készülékek (S5-5S) egyértelmű, hogy egymás legnagyobb versenytársai, és bár számokban az S5 természetesen veri az Apple telefonját, az okostelefonokat nem csak papíron használjuk. Maradnánk az almásnál. Persze ha valakinek lesz fölösbe egy S5-je, megtapiznánk azt is pár hétig.

A Samsung jelenlegi helyzetében, a Galaxy S5 nem egy nagy teljesítmény. Ez lehet talán a bejegyzés tételmondata.

3993 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás