Alkatrészhiány okozta az iPod Classic halálát

A Wall Street Journal tegnapi konferenciáján viszonylag terebélyes interjút hallhattak a résztvevők Tim Cook részvételével. Az Apple Pay, illetve az új fizetési platform tárgyalási mellett az Apple Watch is szóba került.

Meglepő, hogy egy az idén megölt termékről is beszélgettek a résztvevők, ez az iPod classic. Az Apple utolsó clickwheel-es, merevlemezes, 30-tűs konnektorral ellátott ősi zenelejátszójáról. Az utolsó, kissé felújított generáció halálát okozó tényezőkről is beszámolt Tim.

ipod_classic

Utóbbiak a már rendelkezésre nem álló, régi vágású alkatrészek voltak, amelyek gyártása már leállt és az Apple-nek sem a gyártás újraindítása, sem pedig az érintett alkatrészek átdolgozása/kicserélése nem érte volna meg. Igen, ilyen kegyetlen az Apple és a piac is.

Az iPod Classic egyszerűen, mint eszköz a tömegek számára fölöslegesség vált. Nem kizárt, hogy az iPod család jelenlegi tagjai is hamarosan erre a sorsra jutnak. Az iPod touch túlságosan is hasonlít az iPhone-okra, az iPod nano képességeihez képest drága, az iPod shuffle, nos rá nem lehet egy iPod üzletágat bízni. Meglátjuk, na.

2567 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás