Apple Esemény összefoglaló (Szoftverek)

Az Apple 2013. október 22-én bemutatót tartott a kaliforniai San Francisco városában. A tájékoztatót az Apple jelenlegi CEO-ja Tim Cook indította. Bevezetőjét természetesen a másfél hónappal ezelőtt bemutatott iPhone modellek startjával kezdte. 9 millió iPhone-t adtak el a megjelenés hétvégéjén. Az eddigi legnagyobb iPhone rajt. A startokról készült videót természetesen végignézhettük.

Az iPhone-ok után jött az iOS7. Az új rendszert 5 nap alatt 200 millió eszközre töltötték le a felhasználók, az eszközök 64%-án már iOS7 fut. Az AppStore is szóba került. Több mint 1 millió alkalmazással, 60 milliárd letöltéssel és 13 milliárd fejlesztőknek kifizetett dollárral a legjelentősebb ilyen típusú szolgáltatás.

A Mac téma felvezetése után a színpadon Craig Federighi, hogy még egyszer ledemózza az OSX Mavericks-et. Az Apple új operációs rendszere lényegesen jobb energia és memória kihasználást biztosít a felhasználók számára. A demójában a tabok és a címkék szerepelteltek, meg persze a Mac-es Maps és iBooks.

szoftveres

Legfontosabb, hogy a Mac OSX Mavericks INGYENES. Az Mac AppStore-ban márt természetesen fent is van a Mavericks, tehát tölthető, frissíthető. Egészen a Snow Leopard-tól frissíthetünk és meglehetősen régi gépekkel is menni fog a rendszer, ezeket az apple.com-on ellenőrizheti mindenki. Tehát, kapunk egy régi géphez is kompatibilis új rendszert, amit a régi oprendszerünkről is felrakhatunk. Mindezt INGYEN!

szoftveres (3)

A Mac hardverek bemutatása után jöttek az iLife és az iWork frissítések. Az Apple gyakorlatilag újrarajzolta a Garageband-et és az iMovie-t. A Garageband mostantól 16 sávig bővithető, és kapott egy beépített dobost is, Drummer néven. A dobos kíséri az addig felvett hangszereket, de a stílusát mi szerkeszthetjük. Kezdetben egy dobost kapunk, a többit megvehetjük. Az iMovie jobb effekteket, egyszerűbb és tisztább effekteket kapott. Meg egy Theater nevű nézetet, ahol megtekinthetjük az eddigi projektjeinket.

szoftveres (2)

Az iWork appok, Pages, Number és Keynote is frissültek. Új kezelőfelületek, új ikonok és természetesen egyszerűbb, letisztultabb kinézet. Egy új iCloud-os béta funkció, hogy egy meosztott dokumentumon egyszerre tudunk dolgozni többen is, egy időben. Az iLife és iWork alkalmazások is INGYENESEK új iOS eszköz, vagy Mac vásárlása esetén. A frissítések természetesen szintén ingyenesek és elérhetőek ma.

szoftveres

Igen elégedettek lehetünk az Apple mai eseményével a szoftvereket tekintve. Nincs ma olyan cég, aki egy ennyire összetett és jól működő szoftveres környezetet tud biztosítani asztali gépen, laptopon, táblagépen, telefonon, de még mp3 lejátszón is. Mindezt ingyenes szoftverekkel!! Ja, hogy drága egy Mac, mert 400 ezer Ft. Vegyünk egy laptopot, mondjuk csak a feléért, ami hasonló teljesítményű. Kezdjünk el hozzá vásárolni szoftvereket. Operációs rendszert, Irodai programokat és a Garageband, iMovie, iPhoto helyettesítőket. Sok sikert, hogy olcsóbban jöjjünk ki.

Ma csak az Apple teheti meg, hogy gyakorlatilag az összes, nem professzionális szoftverét ingyen adja.

1204 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.