Apple Környezetvédelmi Jelentés

Az Apple már évek óta nagy figyelmet fordít, a környezettudatosságra. Az eszközök újrahasznosítható anyagokból készülnek, arzén- és higanymentesen. Tisztább anyagokból, tisztább módszerekkel. Emellett, a készülékek által használt Apple szerverek (iCloud, AppStore) is 100%-ban újratermelődő energiát használnak, állítólag.

apple_green (4)

Sőt, az összes amerikai iroda és bolt is, valamint a világszerte működő Apple létesítmények 87%-a is. Mindezt az Apple gyönyörű grafikákkal és összeszedett marketingszöveggel írja le, az új jelentésében.

Már hallom is, ahogy néhányan az Apple termékeket összeszerelő kínai üzemek környezettudatosságáról kérdeztek, utóbbiak azonban nem szerepelnek a jelentésben. Nyilván azok nem az Apple tulajdonában vannak. Az Apple egyébként egy jópofa kis videót is összerakott, a jelentés mellé, íme:

Az Apple egyébként egy napokban megjelent hír szerint, egy 145 négyzetkilométeres erdőterületet is vásárolt, ahol csomagolóanyagot kívánnak állítólag gyártani. A gazdálkodást, fenntartható módon az erdő folyamatos újratelepítésével kívánják megoldani. A modellt az Apple dolgozó erdőnek hívja, az azonban kérdéses, hogy az évente forgalomba kerülő több száz millió termék csomagolási igényét, ki tudja-e majd elégíteni, az újonnan vásárolt amerikai erdőség.

apple_green (2)

A teljes Környezetvédelmi Jelentést a következő oldalon láthatjátok. apple.com/environment

 

1136 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás