Apple Pay hamarosan Magyarországon is!

Az Apple Pay fizetési lehetőséget elfogadó országok listája fokozatosan bővül Európában és a Közel-Keleten, Lengyelországban, Norvégiában, Kazahsztánban, Belgiumban, Németországban, Csehországban, Szaúd-Arábiában, Ausztriában és Izlandon az elmúlt évben. A közeljövőben a szolgáltatás valószínűleg Magyarországon és Luxemburgban fog megjelenni. A szolgáltatás mindkét országban napokon belül elindulhat.

Az Apple Pay bárhol használható az érintés nélküli fizetésre kompatibilis iPhone vagy Apple Watch használatával. Az iPhone 6 és újabb készülékek támogatják ezt a fizetési módot, amelyek rendelkeznek Touch ID-val, vagy Face ID-val. Az iPhone készülékeken kívül még az Apple Watch készülékek támogatják ezt a szolgáltatást, mivel ott jelkóddal azonosítjuk magunkat, mikor felvesszük az órát. A jelkód használata tehát biztonsági okokból követelmény az Apple Pay-hez.

Számos forrás alapján az OTP Banknál 2019 május 17-én indul útjára az Apple Pay, a tesztelések már elindultak.

Apple konfigurációs file-ból az alábbiakat lehetett megtudni:

  • A magyarországi Apple Pay esetében a hazai kibocsátású bankkártyákat manuálisan, a kártyaadatok megadásával is lehet majd virtualizálni. Ez a bankkártya mobilkészülékbe történő digitalizációja, amelyet a bank hajt végre a felhasználó kérelmére.
  • A hazai kibocsátású bankkártyák a fotózással is virtualizálhatók lesznek.

Video:

 

Forrás:

macrumors.com

 

3643 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás