Apple Store dizájn = Levédve

Az Egyesült Államok Szabadalmi hivatala elfogadta az Apple kérelmét, amellyel a lassan ikonná váló bolt dizájnt kívánta levédeni. Érdekes, hogy sok amerikai cég (pl. Microsoft) próbálja lemásolni a kinézetet és ezzel csalogatni a vevőket. Legalábbis eddig próbálták, mostantól ez megszűnt.

(forrás: TheVerge)

Nem volt egyszerű megszerezni a védjegyet, ugyanis már kétszer visszadobták a kérelmüket. Az indok az volt, hogy a dizájnjuk eredendően nem megkülönböztethető a többitől, így nem egyedi. Arra kötelezték az almásokat, hogy egy 122 oldalas dokumentumban fejtsék ki szépen a témát. (Vásárlói felmérések, sok-sok fotó.)

A kész dokumentum végül meggyőzte az USPTO-t (Szab. Hiv.) és elfogadták a kérelmet. Ezek után, ha valaki olyan boltot nyit, amit a vásárlók Apple Store-nak nézhetnek, akkor jogsértést követ el. A Microsoft-nak ez nagyon rosszat jelent, mivel a boltjai eléggé Apple Store félék:

A védjegy magába foglalja az Apple által gyakran használt üveg homlokzatot, süllyesztett világítást és a felsorakoztatott négyzetes asztalokat. A „felsorakoztatott” eléggé vicces, de gondolom az asztalok típusát védték le, nem azok elrendezését. Bár, ki tudja. A bútorokat minden Store-nak és APR-nek az Apple által megszabott helyről kell rendelnie az arculat megtartása érdekében.

Az Apple már korábban levédte a nagyobb boltok üveg lépcsőházait. Szóval a Microsoft kezdheti átépíteni elég sok boltját. Lehet olcsóbb, ha csak az asztalokat tolják el!

Ez a poszt blogunk 100. bejegyzése, és ezen alkalomból szeretném mindenkinek megköszönni, hogy olvassátok az oldalt!

Twitter

Facebook

1835 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.