Apple Watch: a második generáció? 2017-re már Micro-LED technológiával készülhetnek az új Apple Watch okos órák

Épphogy csak berobbant az Apple „hordható világ” felfogása már újabb pletykák keringenek az új Apple-watch 2 gyártásával kapcsolatban. A második generációs okos órák természetesen új speciális elemekkel kiegészülve készülnek, emellett a kijelző technológiájának cseréjét is rebesgetik, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az akkumulátorra és a processzorra. A hírek szerint az új chip felgyorsítja majd az óra működését és természetesen csökkenti az alkalmazások letöltési idejét.

apple_watch__01

A Digitimes legfrissebb hírei arról szólnak, hogy az Apple állítólagos tervei szerint az Apple-watch okos órák gyártásában áttér a Micro-LED technológiára a korábban alkalmazott OLED kijelzőket lecserélve. Az ellátási lánc forrásai szerint az Apple 2017-re tervezi a debütálást a Micro-LED fejlesztésekről. A váltást a szakértők azzal magyarázzák, hogy termelés szempontjából talán megfelelőbb a hatékonyság, mivel a Micro-LED technológiát már alkalmazzák az iPhone készülékek gyártásában is. A tényleges okok még nem tisztázottak, a Digitimes elemzői szkeptikusak.

A Micro-LED egy alacsony fogyasztású technológia, amely szebb és élesebb színeket jelenít meg és magasabb szintű fényerő kibocsátásra képes. A Micro-LED kijelzők kevésbé fogyasztják az akkumulátort, mint LCD megfelelőjük, mivel nem igényelnek háttérvilágítást (ez is lehetővé teszi, hogy vékonyabb legyen a kijelző).

apple_watch__02

Mindezen előnyök ellenére jelenleg még mindig drágább előállítani a Micro-LED kijelzőket, mint az OLED technológiával gyártott kijelzőt. Az Apple megszerezte 2014-ben az ún. LuxVue gyártási technológiát, amely speciálisan Micro-LED fejlesztésre alkalmazható. Így most, 2 évvel később úgy tűnik, az Apple komolyan gondolja ezen alkatrészek gyártását.

Videó:

Az új generációs Apple-watch okos órák több stílusban és anyagában eltérő fazonban kerülnek majd piacra, hogy a vásárlók minden igényét kielégítsék (pl. nemesacél, titánium, arany, platina, volfrám). Ennek fejében természetesen az árak nagyban eltérnek majd egymástól, így az áruk becslések szerint 1.000-10.000 USD között mozog majd.

Forrás:  9to5macdigitaltrends

1323 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás