Apple Watch főképernyő iPhone-on

Az Apple Watch idei bemutatásával és az új főképernyővel az Apple az iOS történelmében először tért el az ikonok és a dokk világából. Mindezt azért tették, mert az új eszköz miniatűr kijelzője modernebb felhasználói felületet követelt meg, mindezt a régi rendszer praktikusságával és átláthatóságával.

Apple Watch

Mivel az Apple számára nyilván az Apple Watch jelenti a hosszú távú jövőképet a 9to5mac elképzelte, miért is lenne jó, ha az iPhone-ok és iPad-ek is megkapnák az új felületetet.

9to5mac_kepek (2)

Az új felületnek sok előnye van egy nagyobb képernyőn is. Megszűnnének az oldalak és az ikonokat egy folyékony és egységes csoportként tudnánk mozgatni és rendezni tetszésünknek megfelelően. Mappákba rendezve, középről-kifelé haladva rendezhetnénk az appokat fontossági szempontok szerint.

9to5mac_kepek (3)

Több kérdés is felmerült bennem azért:

–          150 alkalmazásnál mennyire lenne sűrű az felhőnk?

–          egy 9,7 hüvelykes kijelzőn hogy mutatnának a kis körök?

–          ha gyorsan kéne egy alkalmazást megnyitnunk vajon meddig turkálnánk a dzsumbujban?

Nem tudom pontosan, hogy érzek az ötlettel kapcsolatban. Egyrészről a dizájn tetszik, a Touch ID-vel megegyező alakú ikonok szép, egységes képet adnának. Ugyanakkor a gyorsaság és az átláthatóság is sérülne szerintem, főleg sok alkalmazás esetében. Nem véletlenül találta ki ezt a felületet az Apple Watch számára, ahol egy kis területen, kevés alkalmazást kell kezelni.

Ti mit gondoltok?

forrás/ 9to5mac

2693 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás