Az Apple bemutatta az új készülékeket!

Végre lerántották a leplet! Hosszú várakozás, számtalan pletyka és jóslat után megérkeztek a legújabb készülékek. A szokásos őszi bemutató az Apple új kampuszán, a Steve Jobs Theater nagytermében került megtartásra, melyet természetesen Steve Jobs-ra emlékezve kezdtek el.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy elsőként én üdvözölhetem Önöket a Steve Jobs Theaterben. Nem telik el nap, hogy ne gondolnánk rá. Az emlékek megrohantak minket, ahogy a mai rendezvényre készültünk. Időbe telt, de eljutottunk odáig, hogy örömmel és nem szomorúsággal gondolunk rá.”

– kezdte Tim Cook a beszédet.

Ezek után a hatalmas, űrhajóra hasonlító, új kampuszt mutatták be. Az épületet teljes egészében megújuló energiaforrásokkal üzemeltetik. Az alkalmazottakat az év végéig fokozatosan helyezik majd át.

Kezdődtek az új kütyük bemutatása.

 

Apple Watch

Jeff Williams, az Apple műszaki igazgatója mutatta be a Watch új fejlesztéseit, egy újratervezett fitnesz alkalmazást, és a GymKitet, aminek köszönhetően kondigépekkel is kompatibilis lesz az eszköz. És ami ez után következett, az sokkoló:az újgenerációs okosóra. Az Apple Watch Series 3 legnagyobb újítása a mobilnetes támogatás, így most már saját mobilhálózaton is tud működni, futás, edzés közben. Egy hangos edző alkalmazás is kerül bele, így elég bedugni a fülest, és mondja is nekünk a mozdulatokat, vagy hogy mennyire jól teljesítünk. A mobilhálózatot támogató modell 399 dollárról, míg a sima verzió 329 dollárról indul.

 

Apple TV

Az Apple TV 4K-s streamelést és HDR-támogatást kap. A média lejátszó A10X processzort kap, és a tvOS legújabb verzióját. A set-top-box alapmodellje 149 dollártól, a 4K-s TV 32 gigabájt tárhellyel 179 dollártól, 64 GB tárhellyel 199 dollártól lesz kapható.

 

iPhone 8 és iPhone 8 Plus

A készülék ezüst, asztroszürke és arany színben lesz kapható, melyek elől és hátul is üveggel borítottak. Az A11 Bionic chip kerül bele, ami a cég szerint a legerősebb, ami valaha telefonkészülékbe került. Az A11 egy új képfeldolgozó egységet is kap, amit a 12 megapixeles hátlapi kamera használ ki, ezt már kifejezetten a kiterjesztett valósághoz kalibrálták és 83 százalékkal több fényt biztosít. Érkezik egy igazi duálkamerás funkció, a Portrait Lightning is, ami még a felvétel készítése közben, valós időben érzékeli a mélységet és a fényeket.

Az új iPhone videókészítés közben másodpercenként 60 képkockát (fps) rögzít 4K-ban, ahogy 1080 pixeles felbontásban 240 fps-es slow-motion felvételt készít. Az iPhone 8 64GB tárhellyel felszerelve 699 dollárról, míg az iPhone 8 Plus 799 dollárról indul, a 256 GB-os változatok áráról egyenlőre még nem esett szó.

 

iPhone X

A jubileumi csúcskészülékben a legnagyobb változást kétségtelenül az új típusú kijelző jelenti, amely szinte a készülék teljes előlapját lefedi. Az új, Super Retina kijelző egy továbbfejlesztett OLED-technológiára épül, amely kiküszöböli a megszokott OLED-kijelzők gyengébb fényerejét, szűkebb színspektrumát és színhelyességét, így egy tökéletes kijelzőt alkotva. Egy igazi vékony kávás, szinte a teljes előlapot lefedő szuperretina kijelzős okostelefon, melyről eltűnt a Home gomb és egyben az ujjlenyomatolvasó. Bemutatták az új biometrikus azonosítót, a TouchID utódját a FaceID-t, azaz egy arcfelismerős rendszert, mellyel feloldhatjuk a készüléket. Elöl-hátul üvegborítású készüléket láthatunk, víz- és porálló kialakításban, asztroszürke és ezüst színben. Ahogy korábban is hallhattuk, ez az első OLED-panellel felszerelt iPhone, 2436 x 1125-es pixeles felbontással, 458ppi képpont sűrűséggel.

A biztonsággal kapcsolatban a cég elmondása szerint 50 000-ből 1 az esély arra, hogy idegen feloldja a telefont TouchID-vel, a FaceID esetében ez már 1:1000000-hoz. Az azonosító rendszer működik Apple Pay-jel is. Az üzemidőt tekintve az iPhone X két órával tovább bírja mint egy iPhone 7, illetve vezeték nélküli tölthető. Az iPhone X 64 GB-os változata 999 dollárról indul.

Érkezik egy vezeték nélküli töltő, amellyel egyszerre tölthetjük iPhone 8 vagy X, Apple Watch és Apple Airpods készülékeinket. Az AirPower jövő évtől érhető el.

Video:

 

Forrás:

apple.com/

wsj.com/

arstechnica.com/

telegraph.co.uk/

youtube.com/

2404 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás