Az Apple dolgozik a Maps-en.

Mióta ez a Maps mizéria elkezdődött, az Apple folyamatosan dolgozik, hogy mivel oldhatná meg átmenetileg, majd végül teljesen a felhasználók kellemetlenségeit. Kezdetben más alkalmazásokat ajánlottak a platformon belül (Nokia Here, Google Maps és társaik), miután ez megvolt, saját házuk táján takarítottak.

Mostanában a térképen belüli adatbázist fejlesztik, amik a mostani Yelp integráció mellett a Foursquare-rel is tárgyal. Mindkét szolgáltatás ún. `check-in´ funkciót vezetett be az okostelefonok világába. Ezzel nyilván egyre több helyszín (éttermek, szórakozóhelyek, boltok) kerül be az adatbázisba, így jobb keresési eredményeket tudnak biztosítani. A tárgyalások a Foursquare-rel, még nagyon az elején tartanak, de a jelenlegi 8 millió aktív felhasználójával a cég nagy segítséget tudna nyújtani a helyzet meghatározás és/vagy a pontatlanságok javításában. A sok felhasználó által a Foursquare rengeteg a felhasználók által generált adatot gyűjtött.

Jól hangzik és reméljük, hogy az Apple végre visszakerül majd a jól megszokott sallangmentes felhasználói élményhez, de addig is a Google Maps szárnyal, mivel 48 óra alatt 10 millió letöltést generált és azóta is ez a No. 1 Ingyenes iPhone App. 

932 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.