Az Apple ismét sikeresen zárta az előző negyedévet

Az Apple ismét nagyot szakított Tim Cook irányítása alatt pénzügyi fronton. Az előző negyedév jelentése alapján gyakorlatilag minden fronton sikert könyvelhet el a vállalat. A korábbi negyedévekhez képest megint rekordot döntöttek.

2017 első negyedévben volt kiemelkedő 78.4 milliárd dollár bevétel, most viszont még ezt is felül múlták, hiszen 88.3 milliárd dollárt sikerült bezsebelniük.

A termékek közül természetesen még mindig az iPhone hozta a legtöbbet 61.58 milliárd dollárt. Utána a szolgáltatások (8.47 milliárd dollár), majd a végén kullog a Mac (6.89 milliárd dollár) és az iPad (5.86 milliárd dollár). A maradék pedig az apróbb termékek és szolgáltatások.

A régiókat tekintve még mindig Amerika a húzó erő, a forgalom kb. 40%-át teszi ki, őt követi fej-fej mellett Európa és Kína (kb. 20-23%). Globálisan is gyakorlatilag mindenhol látható javulás.

A jelentés azonban nem hagy minket kétségek között, és elárul valami pozitív dolgot is az iPhone X-ről. Egyrészt azzal kezdik, hogy az iPhone-ból több fogyott, mint egy évvel korábban: ez már önmagában jó hír a befektetőknek. Másrészt elhangzott az az állítás is, hogy minden egyes héten több iPhone X fogyott, mint bármilyen más iPhone, vagyis ez volt a legnépszerűbb készüléke az Apple-nek a mai napig.

2018 Q2 valójában a januártól márciusig tartó első negyedév + a tőzsdei negyedéveket az Apple-nél az előző évek megegyező negyedévéhez érdemes hasonlítani, mert egy ciklikus cégről beszélünk. Az Apple továbbá bejelentette, hogy 100 milliárd dollárból részvényeket fog visszavásárolni, mivel ezen negyedév végén befejeződik előző, 210 milliárdos visszavásárlási programjuk.

Jól látható, hogy az asztali gépeken kívül az Apple mindenhol növekedést ért el, természetesen Tim Cook is örült a sikernek.

 

 

Forrás:

apple.com

macstories.net

 

436 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás