Az Apple kiterjesztette a garanciát 3 évre az első generációs Apple Watch órák aksijára

Az elmúlt néhány hónapban az Apple ügyfélszolgálatára számos panasz érkezett felpúposodott akkumulátorra az első generációs Apple Watch órák tekintetében. Korábban 1 év volt a garancia ezekre, de mivel valószínűleg gyártási gond lehet az aksikkal, ezért kiterjesztették 3 évre.

A lítium-ion akkupakk, nagyon ritkán, de fel tud dagadni, ha kiszúrják, túlmelegedik, túltöltődik vagy valahogyan megsérül. A felduzzadó erőforrás ilyenkor van, hogy a kijelzőt megrepeszti, vagy kifeszíti a tokból, esetleg más kárt csinál. Az ezzel kapcsolatos javításokat az Apple így a garanciaidőn felül további két évig fogja díjmentesen elvégezni, az Apple Care lejárata után is.

Az érintett órák számát nem tudni, leginkább az Apple saját fórumain és a Reddit-en találhatóak beszámolók ez ügyben. Az Apple elejét szeretné venni a nagyobb felháborodásnak és lépéseket tesz. Az értesítés csak a szervizeknek ment ki egyelőre, hivatalos bejelentés nem volt.

Az első generációs Apple Watch órák 2015 áprilisában kerültek a piacra, úgy tűnik, hogy az akkumulátorok a második életévük után kezdhetnek hibákat produkálni.

 

Forrás:

appleinsider.com

9to5mac.com

macrumors.com

arstechnica.com

gizmodo.com

twitter.com

 

1167 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás