Az Apple már teszteli az iOS9-et

Az Apple idén érkező új operációs rendszere az iOS9, már hónapok óta meg-meg jelenik kis mértékben a nagyobb Apple-témában ügyködő weboldalak és blogok Google Analytics adataiban. Ez azt jelenti, hogy a korábbi hírekkel szemben – melyek azt vetették előre, hogy az Apple idén több, kisebb frissítést ad ki – mégis csak érkezik az új nagy verzió.

Apple-iOS-9-1024x576-f2ca6bd980828ce5

forrás/ computerbild.de

Az iOS8 kiadása után, már alig 2 hónappal feltűntek az első iOS9-et futtató eszközök és azóta, ha csak kis számban is, jelen vannak a látogatottsági statisztikák között. Ezek a jelek arra utalnak, hogy az Apple ezúttal hamarabb kezdte a rendszer tesztelését, amely nyilván az iOS8 körüli elégedetlenségnek is köszönhető. Az Apple-től nem szoktuk meg, hogy szoftver szinten ilyen problémásak legyenek, nyilván Ők sem, ezért a hosszabb teszt időszak.

iOS-9-stats-640x330

Nem csak hosszabb ideig, de szélesebb körben is teszteli az Apple idéntől a rendszereit. Egy program keretein belül, ugyanis az Apple Store-ban dolgozó eladók is kapnak a korai béta verziós iOS szoftverekből. Így a valós életben, valós körülmények között, hatékonyabban szűrhetik ki a problémákat. Veldán, Apple! (A Mac OSX Yosemite public beta program már tavaly is működött.)

Az iOS9-re visszatérve egyelőre senki sem emleget újdonságokat. Még az iOS8.2-ről vagy annak az idén érkező frissítésiről sincsenek hírek. Nyilván további Apple Pay funkciók és a várva várt Apple Watch illesztő funkciók érkeznek majd. Az iOS9-ben szerintem valamilyen a Beats-Apple megállapodás hatására létrejött Deezer és Spotify konkurens érkezhet, az iTunesRadio helyére-mellé.

Pontosabbat, nyilván idén nyáron a 2015-ös WWDC-n hallunk.

forrás/ cultofmac

2961 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás