Az Apple Siri nyelvtanulási folyamata

Ha valaha is próbáltál már új nyelvet megtanulni, akkor tudod, hogy ez egy kemény és időigényes folyamat. Nem sokkal egyszerűbb ez a Siri számára sem. Számos technológiai vállalat dob piacra saját fejlesztésű hangfelismerő szoftvereket. Az Apple úgy próbál versenyt tartani, hogy a Siri alkalmazását egyre több nyelven tanítja. Jelenleg a Siri 21 nyelven beszél.

Nemrég a Reuters nyilvánosságra hozott némi információt arról, hogy az Apple miként fejleszti a Siri alkalmazást és annak nyelvtudását. Az egyik nagy konkurens a Microsoft Cortana még csak 8 nyelvet ismer, az Amazon Alexa kettőt és a Google Assistant pedig négyet.

A hangfelismerőnek a nyelvtanulás során nehéz dolga van, fel kell ismerniük magát a nyelvet, hiszen ugyanazt a szót másra használják különböző országok különböző nyelvében. Az Apple úgynevezett beszéd csapatának vezetője Alex Acero elmondta, hogy a nyelvek tanulásakor számos nemzetiségű embert kérnek meg, hogy olvasson fel előre meghatározott szövegeket, így előtérbe kerülnek a nyelvi dialektusok és akcentusok. A beszédek rögzítésre kerülnek és kézzel átprogramozzák. A folyamat végére lesz egy listájuk az egyes szavakról, és azok hangzásáról a való életben. Ezeket az adatokat táplálják be egy algoritmusokból álló tanuló készülékbe.

A folyamatot addig ismételgetik, amíg el nem érik azt a tisztaságot, amitől már kiadhatónak nyilvánítják a funkciót. Ha minden megvan, akkor már csak egy szoftverfrissítés kell és használható is az új nyelv.

A Siri folyamatos fejlesztés alatt áll, a felhasználók igényei alapján. Az Apple két hetente frissíti és javítja a szolgáltatást, így tartja napra készen.

Video:

 

Forrás:

valuewalk.com

idownloadblog.com

cultofmac.com

youtube.com

1363 Total Views 3 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás