Az Apple szerint, nem az iCloud hibája miatt kerültek ki a celebek képei

Már írtunk róla, hogy egyes hollywoodi celebritások iCloud fiókjainak feltöréséből kifolyólag, ismeretlen hackerek képeket töltöttek fel fórumokra. Az internetet természetesen még jobban elöntötték vagy az Apple-t vagy a hírességeket szidó írások.

Az Apple is megszólalt az ügyben. Állításuk szerint a feltörések igen jól célzott hackertámadások eredményei, amelyek során jelszavakat, felhasználói neveket és e-mail címeket szereztek meg, törtek fel. 40 órányi nyomozás után, az Apple mérnökei megállapították, hogy nem az iCloud és az FindMyiPhone szolgáltatások hibája miatt történhettek a lopások.

A továbbiakban az Apple együtt dolgozik a hatóságokkal, a támadók felderítésében.

Ez van tehát, nagyjából soha sem fogjuk már megtudni pontosan, hogy is történhetett az egész. Az Apple természetesen felhasználóit felszólítja, hogy bonyolult jelszavakat adjanak meg és adott időszakonként cserélgessük is őket. Sőt, a kétlépéses azonosítást is kapcsoljuk be (a jelszó beírása után, egy SMS-t is kapunk, amelyben egy számkód található, újabb azonosítás céljából). Magyar fiókoknál ez a szolgáltatás nem áll rendelkezésre.

jelszó

// Megjegyezném, ha egyesek e-mail kapnak Apple ID megváltoztatásukról, ne a levélen belüli linkre kattintva változtassunk jelszót! Kamu, adatlopás az egész, elsőre azonban teljesen normális Apple-től érkező levélnek tűnik!

forrás/ iclarified

1436 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás