Az Apple titokban egyedi MicroLED kijelzőt tervez

Az Apple hisz abban, hogy a a MicroLED lehet a jövő technológiája a kijelző fejlesztés világában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy saját változatot készítenek.

Napvilágot látott a Bloomberg News-nál egy jelentés, melyben arról írnak, hogy az Apple saját MicroLED kijelzőn dolgozik a Kalifornia államban található Santa Clara városában. Ebben a gyárban körülbelül 300 mérnök dolgozik közel 6000 négyzetméteren a kijelző technológiák következő generációján, melyet T159-es kódnéven titkosítottak.

A csapat vezetője Lynn Youngs, aki már az első iPhone és iPad készülékek kijelzőjén is dolgozott, jelenleg pedig az Apple Watch-ok megjelenítőiért felel. Az első MicroLED-del kapcsolatos hírek azt írták, hogy az Apple az Apple Watch-ba tervezi első körben az új technológiát.

A gyár elvileg már 2017 végén Apple Watch méretű kijelzőket gyártott és már kisebb ütemű sorozatgyártásra is képes. Jelenleg az OLED technológiák terén az iPhone X-hez a Samsung, míg a Watch-hoz az LG megoldását használják.

Az OLED technológia egyik legnagyobb előnye, hogy nem igényel háttérvilágítást. Ezért annyira szép ezeknek a kijelzőknek a fekete színe, és emiatt olyan jó kontrasztos a képük, hiszen ezeken a pontokon gyakorlatilag nem világít semmi. Ez pedig azzal is jár, hogy az OLED kijelzők jóval energiatakarékosabbak társaiknál a sötét színeket illetően. A másik fontos előny, hogy a panel alapját képező szerves vegyületréteget nagyon sokféle hordozóra fel lehet vinni. Akár még hajlékonyra is.

A microLED technológia esetében lényegében mikro méretű LED-ekről van szó. A mikroszkopikus méretnek köszönhetően az ilyen kijelzőknek minden egyes pixele egy tömb ilyen microLED-ből áll. A fejlettebb technológia következtében sokkal fényesebb és energiatakarékosabb képernyők gyártására van így lehetőség, mint az OLED esetében.

 

 

Forrás:

macrumors.com

718 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás