Strapabíró képernyővel, ám gyengébb akkumulátorral szerelhetik az iPhone 6-ot

Az Apple új okostelefonjával kapcsolatban több érdekes pletyka is kikerült az elmúlt napokban. Az első, hogy a korábban kétszer is megszellőztetett szeptember közepi megjelenés kicsit eltolódhat, talán csak a hónap végén érkezhet az eszköz. Ez nem is annyira lényeges, minden iPhone kora ősszel jelenik meg, ez is akkor fog.

Marques Brownlee, állítólag egy valós, az Apple gyártósoráról származó iPhone 6 kijelzőre, vagyis csak előlapra tudott lecsapni, amelyet a már korábban megismert zafírkristályos bevonattal láttak el. Tehát már biztos, hogy lesz 4.7 hüvelykes iPhone 6, ha hiszünk Brownlee-nek.

screenshot_zafír_kijelzo

A nagyjából 5 perces videóban igen komoly teszteknek veti alá az alkatrészt, amelyek során kiderül, hogy a karcolásnak, a hajlításnak, de még a késsel való bökdösésnek is tökéletesen ellenáll. A videó vonatkozó része, nagyjából 2:15-től kezdődik. Érdemes megnézni, nagyon meggyőző.

A második, számomra szintén fontos pletyka Kínából érkezik és az új készülék akkumulátorával foglalkozik. Pontosabban annak teljesítményével és az új, nagyobb energiaigényű kijelző párosával. Az iPhone 5S és iPhone 5C-ben található 1570 mAh-s egységek helyett, állítólag 1900 mAh-s energiaforrások kerülnek majd az új eszközbe, ami meglepően kis teljesítménynek hat a Samsung és LG eszközök 3000 mAh körüli akkujaihoz képest. De! Az iOS híres arról, hogy sokkal jobb energiafelhasználást biztosít eszközei számára, mint a Google Android rendszere, így ebből nem lehet nagy probléma. Ám egy napig az új iPhone sem valószínű, hogy ki fogja bírni.

iPhone 6koncept (2)

Az új, vékonyabb ház, annak ellenére, hogy a kijelző nagyobb lesz nem lesz képes nagyobb akksit befogadni, hiszen az Apple a telefon kényelmes fogása érdekében amennyire csak lehet, megpróbálja megtartani a jelenlegi arányokat és méreteket.  Vékonyabb lesz, nagyobb kijelző is lesz, sőt kicsivel erősebb akksi is lesz, ám nagyon valószínű, hogy a korábbi modelleknél megszokott készenléti idő megmarad.

iPhone 6koncept (1)

Én, az az igazság, hogy tudok ezzel élni és számomra sokkal fontosabb a vékony, elegáns dizájn karcmentes kijelzővel, mint plusz 1-2 óra készenléti idő. Az sem érdekel, hogy a Samsung ezzel cikizi az Apple-t. Tudatos használat mellett, a megfelelő kiegészítőkkel simán végigbírja a napot az iPhone. Meglepődnék, ha az iPhone 6 nagy újdonsága nem a karcmentes, zafírkristály borítású kijelző lenne.

forrás/ youtube, cultofmac, macrumors

2011 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás