Az Apple újraéleszti az iPhone 4-et Indiában?

Az Indiatimes szerint, az Apple kifejezetten csak India számára vezetné vissza a 2010-ben bemutatott modell 8 GB-os verzióját. Az Apple eladásai manapság egyre csökkennek az országban, nem beszélve a rivális Samsung uralkodását a középre árazott készülékek piacán. 2012 októberében 4%-on tetőzött az Apple részesedése, ez egy év múlva már csupán 1.4% volt. Ez alatt, a Samsung részesedése 33-ról 43%-ra gyarapodott.

iphone 4 (1)

Az Apple tavaly nyár végén állította le az iPhone 4 gyártását. Egyesek szerint, a még el nem adott készleteket az indiai piacra irányíthatja az Apple, hiszen itt a készülék iránti kereslet a jó árnak köszönhetően viszonylag még mindig stabil. Egy régi modell gyártásának újraindítása, azonban gazdaságilag kérdésesnek mutatkozik.

Az iPhone 4 forgalmazásának leállítása után az utódmodellek egyike sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket az indiai piacon. Mivel az új eszközök ára lényegesen magasabb, az Apple az olcsóbb készülékek piacán ma már nincs is jelen. Ez Indiában különösen nagy érvágás. Egy több mint 100 boltot számláló helyi kereskedő eladásainak legalább 15-20%-át jelentette az iPhone 4. Mára ezek a vásárlók Samsung termékekre tértek át, így a koreai gyártó részesedése már 70%.

iphone 4 (2)

Az árak, mint említettem igen fontosak ezen a piacon. Az iPhone 5S ára Indiában majdnem duplája az iPhone 4 egykori árának. Az iPhone 4 visszavezetése tehát igen jól jönne az Apple elméletileg. Nyilván a piac nagysága és a költségek alapján fog majd a cégvezetés döntést hozni, de az előzetes információk alapján, az iPhone 4 ára az eddiginél is lényegesen alacsonyabb lesz, a visszavezetés után.

1808 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.