Az iPad-ek és az iPhone-ok kijelzője a leggyorsabb

Az Agawi AppGilmse weboldal, igen jó teszteket készít okostelefonokról és tabletekről egyaránt. A TouchMarks II tesztben a ma kapható tabletek kijelzőjének gyorsaságát, vagyis azt vizsgálták, hogy mennyi „reszponzív” az eszköz (magyarosan mondva). Mindezt annak az időnek a nagyságával jellemezték, ami eltelik az érintőképernyő megérintése és az eszköz reakciója között.

Nem is lehet elmondani, hogy ez mennyivel jobb módja a valós teljesítmény mérésének, mint a sima teljesítmény tesztek. A felhasználó a képernyővel fogja kezelni az eszközt, így azzal együtt tudja a telefon a beígérteket. Nincs annál idegesítőbb dolog, amikor valamire ráböksz, és nem történik semmi. Ezután ráböksz még egyszer, de addigra az első bökésre csinál valamit a telefon és jön a katasztrófa. Igen rólad beszélek, kedves Samsung és Sony!

ipadiphonekijelzoteszt (1)

A tiszta „verseny” érdekében az érzékelők a kijelző közepén voltak, háttérben nem futott semmi, a repülő üzemmód aktív volt, a fényerő a maximumon. Tehát, az eredmények:

ipadiphonekijelzoteszt (2)

Nyilván nem meglepő, hogy a két iPad van az élen. Meglepő azonban, hogy őket az Nvidia Shield és a Surface RT követi. Előbbi egy teljesen játékra kitalált eszköz, utóbbi meg gyakorlatilag egy érintőképernyős PC. Az általam jobban gondolt Android eszközök eléggé elmaradnak az előbb említettektől.

Idén szeptemberben ugyanezzel a módszerrel az okostelefonokat is vizsgálták. Megint csak az Apple eszközei bizonyulnak a legjobbnak. Annak idején az iPhone 5 és az iPhone 4 is megverte a papíron erősebbnek gondolt Androidos és Windows Phone-os telefonokat.

ipadiphonekijelzoteszt (1)

Szerintem, ez a teszt kiválóan bizonyítja azt, hogy a hardvert és a szoftvert csak is közösen, egy kézben lehet fejleszteni. Mint, az Apple. Nem gyárt fölöslegesen erős eszközt, de annyira erőset gyárt, hogy a saját rendszerét akadás-mentesen futtassa a készüléke. Pedig alkatrészek a Samsungtól és az LG-től is érkeznek.

Nagyon jó ilyen elismerő szavakat irni az iPad-ekről, mikor tudni véljük, hogy az iPad 5 és az iPad mini 2 is vészesen közeledik.

1163 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.