Az iPhone 5S és az iPhone 5C a szolgáltatóknál

Már annak idején írtuk, hogy október 25-én jönnek az új telefonok, de ennek semmi jelét nem láttuk a szolgáltatóknál. Persze ennek ellenére tudtuk, (tudjuk) hogy itthon a T-mobile (most már inkább Telekom) és a Vodafone kínálatában is jelen lesz a két új készülék.

Nem tudni, hogy a startra mennyit kapnak az egyes modellekből. A probléma talán, hogy rengeteg fajta készülék közül lehet választani, így a szolgáltató is gyakorlatilag meg van lőve, ha mindenki arany 32 GB-os 5S-t akar és senkinek sem kell a 64-es fekete (bocs. asztroszürke).

hero

Ha megszámoljuk, a két modell, 3 háttértárral és 8 színnel lesz kapható, ami az eddigi fekete vagy fehér döntésnél talán egy hajszálnyival bonyolultabb. Szóval vagy rendezkedjen be mindenki a várakozásra, vagy üljön be a sor elejére. Az amerikai starton is igen nagy hiány volt készülékekből, a kisebb városok AT&T boltjai csak a 16-os szürke 5S-t és 5C-t is csak 1-2 színben kaptak.

Nyilván ilyen infókat az itthoni szolgáltatok sem tudnak előre. Arról, hogy hol lesznek elérhetőek a készülékek, a Vodafone azt mondta telefonon, hogy a megyeszékhelyeken és Budapesten is a nagyobb Vodafone márkaboltok kezdik majd meg a forgalmazást. Az előregisztráció egyébként a vodánál már megy. Érdekes volt, hogy pillanatokon belül egy „élő” emberrel tudtam beszélni, és 2 perc alatt megválaszolták a kérdésemet.

vodaoldala

A T-mobile-t lényegesen nehezebb volt elérni, ugyanis rengeteg menüben bolyongva próbáltam egy sima kérdést feltenni, de nem sikerült egy emberbe sem beleakadnom. Így írtam nekik egy e-mailt. Úgyhogy, várjuk az e-mail-es visszajelzést.

toldala

A válasz egyébként nyilván az előbbihez hasonló lesz, azzal a különbséggel, hogy a Telekomnak van egy listája az iPhone-t árusító boltokról. Gondolom, ők kapják meg majd az újakat is. A T-mobile honlapján egyébként valamivel több iPhone-os információ található, ezért nyilván jár a piros pont.

Két helyről nyilván nem tudok majd közvetíteni, de valamelyik helyszínen megpróbálok majd ott lenni és képeket, meg videót is feltölteni.

Frissítés: Mint ígértem, a Telekom válaszát megvárom, így is tettem. Az e-mail-re nagyon gyorsan, 2 nap alatt válaszoltak. A levelükben gyakorlatilag az állt, hogy semmit sem tudnak egyelőre, és nézzem  a fent már belinkelt oldalt. Nem baj, legalább válaszoltak!

1086 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.