Az iPhone 6 megjelenése után a konkurenciának lőttek

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az iPhone új generációja szeptemberben érkezik. A kijelző méretének növekedése, akár 4.7 hüvelykről, akár 5.5 hüvelykről beszélünk egyértelműen az eszköz legfontosabb pontja lesz. Egyéb változások (kamera, processzor, iOS8, zafírkristály, iWatch funkciók) persze továbbra is fontosak lesznek az Apple rajongóknak, de valljuk be, az Apple már azzal is bankot fog robbantani, ha tényleg nagyobb eszközt hoz ki.

iphone6_macrumors (2)

A 4.7 hüvelykes modell gyártása sokak szerint, július körül indulhat meg, míg a tepsibb 5.5 hüvelykes iPhone-é csak szeptemberben. Könnyen lehet, hogy a közös bemutató után, a nagyobb modellt csak november körül kaparinthatnánk meg.

Jelenleg egyértelmű, hogy a minőségileg, szoftveresen és hardveresen is tökéletes (mi így gondoljuk) iPhone 5S a képernyő mérete miatt vásárlókat veszít a Samsung, LG és HTC eszközök javára. Rocco Pendola azt írja, hogy a nagy iPhone-ra való várakozás után az iPhone 6 bemutatásával tarolni fog az Apple.

iphone6_macrumors (1)

Szerinte, a konkurenciának – Andoidos gyártók – lényegében esélye sem lesz az Apple-el szemben és a cég részvényei, a várakozásoknak némiképpen megfelelve $800- $1000 köré emelkedhetnek.

Nos, mi ilyen erősen azért nem fogalmaznánk, de alapvetően egyetértünk az állításokkal. Könnyen lehet, hogy a 2007-es (iPhone 2G) és a 2010-es (iPad) óriási bemutatásokat, 2014-ben újra megélhetjük.

Amennyiben hiszünk a szeptemberi rajtnak, a konkurencia csúcskészülékei addigra csaknem fél évesek lesznek. Emiatt az Apple ekkor lépéselőnyben lesz, hiszen mindenekelőtt új modellel vághat majd neki az ünnepi szezonnak, míg a többiek nem. (Bár a Samsungot ismerve, lehet karácsonyra kihoznak egy újabb modellt.) Ha azonban az eddig megjelent híreket, pletykákat összeszedjük, az iPhone 6-nak igen nagy elvárásoknak kell megfelelnie. Meg is fog.

forrás/ thestreet; 9to5mac; emsodm

2079 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás