Bemutatkozott a CarPlay, az iOS új autós felülete

A hónapok óta tartó híreszteléseknek megfelelően, ma bemutatkozott az Apple új autós felülete a CarPlay. A funkciók persze a jövőben még bővülhetnek, de az alapok azonosak, a már korábban megismertekkel. A telefon biztosítja az alkalmazásokat, a navigációt, a zenét, az üzeneteket, a telefonhívásokat, míg az autó a képernyőt, illetve egy kormányon elhelyezett gombot, a Siri-s hangvezérléshez. Ez alkotja a könnyű és biztonságos élményt, írja az Apple.

honda

A héten zajló Genfi Autószalonon mutatkoznak be majd az első kompatibilis modellek a Ferrari, a Mercedes és a Volvo standjain. Az elkövetkező hónapokban más gyártók, így a Nissan, a Peugeot (PSA), a Jaguar, a Land Rover, a KIA, a Hyundai, a Mitsubishi, Subaru, a Suzuki, a Honda, a Toyota – Lexus, a BMW és a General Motors (pl. Opel) is integrálják a rendszert autóikba. A korábban Microsoft rendszert használó Ford is valószínű, hogy az iOS felé mozdul a jövőben.

honda2

A telefon egyébként egy iOS7 frissítésben fogja megkapni a funkciót. A támogatott eszközök egyelőre az iPhone 5, 5C és 5S lesznek (Lightning-csatlakozó). A képek egyébként egy Honda műszerfalat mutatnak.

forrás/ Apple hivatalos PR anyag

 Érdemes megnézni az Apple vonatkozó weboldalát, nagyon jó lett: apple.com/ios/carplay/

1201 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás