Campus 2 projekt (makett, képek, videók)

A héten már volt szó az Apple új texasi campusáról, sőt még a Campus 2 projektet is felelevenítettük. Ez utóbbi mindenképpen érdekesebbnek tűnik, hiszen az Apple régi célja az, hogy a főhadiszálláson (Cupertinoban) végre „méltó” környezetben helyezze el munkatársait. Jelenleg ugyanis az Infinite Loop-on kívül a városban csak kisebb Apple irodák vannak.

campus2 (1)

Az projekt bemutatására jött létre a Campus 2 szoba nagyságú makettje, ami ömagában is iroda méretű. A terepasztalt elvileg nagyon őrzik, valahol Cupertinoban, így a San Jose-i Mercury News igen szerencsés, hogy leközölhette a képeket. Meg nyilván mi is.

Dai Sugano

Dai Sugano

Dai Sugano

A felfoghatatlanul nagy összegbe kerülő beruházás előreláthatólag 2016-ra készül el, és az Apple pénzügyi igazgatójának (CFO) Peter Offenheimernek szavaival értékelhető talán legjobban.

„Az egész projektet úgy kezeltük, mint minden Apple terméket. Ez lesz a hely, ahol az iparág legkreatívabb és legjobban együttműködő csapatai a következő évtizedekben fejleszteni fognak.” Mindezt természetesen majdnem 100% megújuló energiából, saját újrahasznosító egységgel.

Dai Sugano

A terület természetesen óriási, (több mint 70 hektár) ennek ellenére az Apple még a parkot is nagyon gondosan megtervezte. A terület 80%-a füves park lesz, több mint 7000 fával és mélygarázsokkal (én egy tavat is látni vélek). A fitnesz létesítmény és a parkoló szolgálat is talán említésre méltó. Az építkezés 3, azaz HÁROM évet fog a tervek szerint igényelni.

Dai Sugano

A Campus 2 projektet 2011-ben még Steve Jobs mutatta be a város vezetőinek, akik természetesen imádták a terveket. Az Apple egyébként már 2006-ban megkezdte az előkészületeket, elsősorban a területek vásárlásával, azóta valójában csak a papírmunka és az engedélyeztetés folyik. Ezek végére a Városi Tanács végleges szavazása tehet pontot, november 19-én.

Steve talán utolsó bemutatóját is muszáj megosztanom. Kötelező 20 perc:

2081 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.