December 19-én érkezik az új Mac Pro

Végre valahára megvan az új Mac Pro forgalmazásának kezdete. Ma jelentette be az Apple, hogy holnaptól, azaz december 19-től érhető el az alaphangon is 3 ezer dolláros (itthon 950 ezer Ft) asztali Mac. Külön mindenki kiemelte, hogy a Mac Pro az USA-ban készül. Természetesen csak összeszerelésről van szó.

macpro

Az Apple teljesíti, amit ígért, hiszen decemberi lesz a start. Az Apple Online Boltban, Apple Boltokban és Hivatalos Viszonteladóknál lesz majd elérhető a gép, de valószínű, hogy földi halandók, csak az ünnepek után juthatnak hozzá, a kívánt konfigurációhoz. Nem egyértelmű, hogy szerencsés-e ez az időpont egy termék forgalmazásának megkezdésére, de az Apple így döntött.

A fullos konfiguráció, akár 12 magos Intel Xeon processzorral, 64GB RAM-mal, 6GB-nyi VRAM-mal és dupla videokártyával is érkezhet. De az 1 TB-os SSD háttértár is rendelhető opció. Az itthoni 950 ezer Ft-os kezdőárral biztos, hogy nem lesz a legnépszerűbb otthoni Mac a palettán, de mindenképpen pozitív, hogy az Apple ilyen fantasztikusan lép be újra a professzionális számítógépek piacára.

Az itthoni elérhetőségről egyelőre nincs hír, de az Online Apple Boltban rendelhető lesz az gép. Az állítólagos 4K felbontású, Apple Cinema Display-ről egyelőre semmi hír.

mac pro hu store

Az Apple vonatkozó sajtóanyaga: itt megtekinthető.

786 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.