December 4-5

Ez a két nap az elmúlt félév legsűrűbb időszaka, megszámolhatatlan Apple centrikus hírrel. Ezért úgy döntöttem, hogy inkább sok hírt foglalok össze, mint párat kifejtek és rengeteg minden kimarad.

Frissítések.

Az iWork alkalmazásokat frissítette az Apple iOS-en. A Pages, Numbers és Keynote appok is megkapták a legfontosabb újítást, a javított

Microsoft Office és Mac-es iWok kompatibilitást. A táblázatok, betűméretek és elrendezések „elvileg” minden platformon ugyanúgy jelennek meg ezután. Egy pár apróság, mint a kijelölt szöveg formázásának és egyes effektek javítása is belekerült az 1.7-es verziókba. Mindent együttvéve, az egész csomag most már még használhatóbb, így, hogy mindenhol ugyanúgy jelenik meg. A Mac AppStore-ba is frissültek a programok, ott a 9.3-as a legújabb verzió.

A Google is frissítgetett a natív alkalmazásain, így a Gmail és az új Youtube app is megújult. A Google az iPhone 5 kompatibilitásra ment rá, így mindkét alkalmazás kihasználja a 4 inch-es kijelzőt, sőt a Youtube kapott egy iPad verziót is, illetve AirPlay integrálást is. Fontos, hogy a videó leírásában lévő linkek mostantól elérhetőek lesznek, illetve a videókat listához is lehet adni vagy arról eltávolítani.

A Gmail 2.0-ás verziójában már akár 5 postafiókot is kezelhetünk, ami jó, csak a Mail appba eddig is tudtuk, tehát nem akkora nagy újdonság. Az új dizájn nekem bejön, mindenki döntse el! Google Calendar és Google+ funkciók, ezek sem újak iOS-en és a postaládát mostantól folyamatosan (végtelenül) lehet görgetni. „WAO!” De a dizájn tényleg jó lett.

Az iTunes 11-ben is hiányoznak funkciók, amiket a korábbi verziókban megszokhattunk. Ilyenek a duplán megtalálható számok felismerése és a CoverFlow. Az Apple egy kisebb frissítésben az előzőt pótolni fogja, mert tényleg hasznosnak találják, de az utóbbi Mac-ről és Pc-ről végleg eltűnik. Jogos, mivel senki sem használta szinte, de azért jól nézett ki. Én speciel iPad-en/iPod-on/iPhone-on sem szoktam használni.

Az iPadé a legjobb akksi a piacon.

A tesztet az angol Which? készítette. Nem akarom túlragozni, fent olvasható a lényeg. Mint, ahogy én is tapasztalom a 10”-es tabletek közül a Retina iPadnek, a 7”-es tabletek közül az iPad mininek a legjobb az akksija, és kész. Egy napot bármikor kibír, legalábbis az enyém, most kb. este 8 van, és 54%-on van, úgy, hogy ma már mindent csináltam vele. Játék, jegyzetelés, videó, letöltés, akármi jöhet. A képek magukért beszélnek.

Retina és Game Center

Levédették, megvan behúzták. Jelenti a patentlyapple.com. Mostantól a Retina kifejezés, ami az Apple kijelzői jellemzi. Az iPhone, iPad, iPod és MacBook kijelzők mindegyikére értve.

A második szabadalom a Game Center ikonja lett.

És a végére.

iPhone 5s

Igen, már most kezdik. Az egész világsajtó a feltételezett iPhone 5s/6 képeken csámcsog. Semmi sem új, ne keressetek változást. A képeken látható HÁTLAP-nak csupán a hátulján van pár csavar más helyen. Szerintem kacsa, de lehet, hogy csak azért gondolom ezt, mert túl korai az egész. Képek: Lehet ámulni! 🙂

 

1189 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.