Drágább lesz a Campus 2

Volt már róla szó, hogy az Apple kinőtte a jelenlegi Campus-át és ezért a kaliforniai Cupertino-ban egy „giga” ingatlant szeretnének alkotni. A város vezetésének (maga) Steve Jobs mutatta be az ötletet és kérte tőlük a projekt támogatását. Mondanom sem kell, hogy szerették.

A jelenlegi Infinite Loop-on található Campus legnagyobb hibája/tulajdonsága, hogy az Apple kinőtte. Emiatt dolgozóikat városszerte különböző ingatlanokban kellett szétszórniuk. A problémára természetesen egy olyan „tábor” lenne megoldás, mint amilyen az UFO alakú Campus 2.

spaceship-111206-2byappleinsider

Az eredeti tervekhez képest az építkezés egy évet fog csúszni, mivel a beruházás összértéke, mára meghaladja az $5 milliárd, ami 2-vel több az eredeti elképzelésnél. Személy szerint nekem ezek az összegek nem mondanak semmit. Tőle lehetne 10 milliárd is nem érzem a különbséget. Siri szerint, ez magyar pénzben:

2013-04-04 15.08.25

Az épületben 12,000 ember dolgozhat, 4 emelet magasan 260 ezer m2-en, rengeteg hajlított üveggel és egyéb iszonyatosan drága anyaggal körbevéve. A mérnököknek összesen 1 milliárd dollárt kéne faragni az épület árából, ami leginkább a felhasznált anyagok minőségével fog megtörténni. Legalábbis ezt állítják. Ez nem Apple.

spaceship-111206-4byappleinsider

A Campus 2 várhatóan 2016-ra készül el, amit én korainak saccolok, de persze nem építettem még soha Apple tábort, így honnan is tudhatnám…

/via AppleInsider

A korábbi bejegyzés.

1406 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.