Egy hónap alatt 2500+ új Apple TV alkalmazás született

Nagyjából egy hónapja indult el az Apple új Apple TV-re specializálódott AppStore-ja és a kínálat már most jelentősen erősebb, mint bármelyik versenytársé. 2015 decemberére 2620-nál is több Apple TV alkalmazás található meg az oldalon, amelyek nagy része szórakoztatóprogram és játékok, írja az AppFigures blog.

screen-shot-2015-12-10-at-14-51-03

A fejlesztők meglepő módon az iPhone-ra írt verziókkal azonos áron forgalmazzák alkalmazásaikat, így 0,99 és 2,99 dollár körül mozog nagy részük. Nagyjából 40%-uk esik a fizetős kategóriába, ami meglepő azonban, hogy kevés alkalmazáson belüli vásárlással ellátott app van, holott a televíziózás tradicionálisan előfizetésekre és csomagokra épül. Tendenciának mondható, hogy nagyjából 500 új alkalmazás készül el hetente az új platformra, ami biztosítja a dinamikus növekedést a jövőben.

appletv

Láthatjuk tehát, hogy az Apple TV legfontosabb új funkciója pontosan arra alapszik, amivel az Apple már sikerre vitte az iPhone és az iPad termékcsaládot is. Nem kell ide iMac-re hajazó 4K-s képernyőbe épített Apple TV. Ott vannak a TV-gyártók, majd ők gyártanak hozzá kijelzőt egyelőre. Kell egy átgondolt, szoftverében erős eszköz, amiben vannak lehetőségek. Szükség van továbbá erős, változatos és naprakész alkalmazás ellátásra, ami az új Apple TV esetében igencsak megvalósulni látszik. Hajrá Apple TV!

1100 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás