Egy magyar srác iPhone X koncepcióján ámul a világ

Már többféle koncepciót láttunk az iPhone 8-ról, de most egy igazán lenyűgöző és ráadásul hazai jelent meg. Erről minden magyarnak érdemes tudnia, ugyanis a legújabb iPhone X koncepció egy magyar srác – Balogh Gábor – designer munkája.

A Gábor által megálmodott iPhone X elsőre úgy tűnhet, mintha egy sci-fi film kelléke lenne, hiszen kicsit elrugaszkodik az eddigi elképzelésektől. Egy transzparens telefont képzelt el, melynek lényege, hogy a telefon többé nem takarja el előlünk a valóságot, amivel egy új utat nyit a kiterjesztett valóságba.

Az elképzelés valóban nagyszerű, megjeleníti a széltől szélig tartó, lekerekített kijelzőt, a beépített Home gombot és tartalmazza az Apple által támogatott Augmented Reality (AR) kezdeményezést is. Látható, hogy az AR-t valójában a Siri használná Gábor elképzelése szerint. Az asszisztens, miután elindul, a kamera segítségével a szemmel látható valóságot tükrözi a kijelzőre, és rögtön ajánlásokat is tesz: beazonosítja a látnivalókat, navigál minket az utunkon, megmondja, mennyi a pulzusa a családtagjainknak.

Az elképzelés szerint a Home gomb körül androidos készülékekből ismert plusz funkciógombok is megjelenhetnek, ez a terület tehát továbbra is elkülönülne az elsődlegesen megjelenített információktól.

A koncepció nagyon ütős, szóval várjuk mi is valósul meg ebből. Gábor terveit felkapta a magyar és a nemzetközi iPhone blog szféra is. Nem csoda, hiszen jelenleg ez a legizgalmasabb terv, amivel találkoztunk.

Video:

 

Forrás:

behance.net

appleinsider.com

youtube.com

1855 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás