Egy valóban életképes magyar okosóra koncepció

Az igen ötletes, de valljuk be, lényegében hordhatatlan iWatch koncepciók között, a The Verge szeme akadt meg Balogh Gábor képein. A magyar grafikus/tervező munkájától nem tagadom leesett az állam, és ha esetleg olvasod Gábor, gratulálunk!

gabor_balogh_latvanyterv

Az ötlet valójában igen egyszerű, építsünk egy olyan tradicionálisnak kinéző órát, ami lényegében egy kijelzőt rejt a számlap helyett. A szokásos külső ellenére, a látványterv igen részletesen leírja a funkciókat is. Időjárás, alkalmazások, zenelejátszó, SMS, navigáció és persze a telefon funkció is van.

gabor_balogh_latvanyterv3

Az ötletet kissé továbbgondolva juthatunk el oda, hogy az egész okosóra lényegében csak egy kis szerkezet, amit a vásárló igényei szerint, bármilyen órába bele lehetne építeni. Azt gondolom, hogy az Apple és vetélytársai, azonban nem ilyen eszközön dolgoznak. A Pebble Smartwatch és más univerzális, okostelefonokkal együtt működő kiegészítők gyártói, azonban simán áttérhetnének ilyen órák gyártására.

gabor_balogh_latvanyterv2

Realitás, stílus, elegancia és tudás. Így tudnám pár szóban összefoglalni Balogh Gábor projektjét. Nem mellékesen az ötlet is briliáns (és hazai). Mint már írtam, nekem nagyon bejön, remélem nektek is.

A koncepciót a behance.net weboldalon tudjátok még részletesebben megnézni.

gabor_balogh_latvanyterv4

forrás/ balogh gábor

3871 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás