Elképesztő felbontással érkezhet az új iPhone

Az iPhone 4 megjelenése óta, az Apple lényegében egy kis nyújtáson kívül nem változtatott a kijelzőn. Persze a Retina Display még ma is igen kompetens, a versenytársak nagyobb méretű, élesebb képű és jóval modernebb kijelzőihez képest valljuk be, vannak elmaradásai.

Az Apple esetében, a képernyő felbontásának megváltoztatása igen nehézkes. Legfőképp a fejlesztők számára, akik az alkalmazásokat nem szívesen írják át 100 féle felbontásra. Az iPhone 5S kijelzője jelenleg 1136X640-es felbontással rendelkezik. Ezt a felbontást lenne a legegyszerűbb egy nagyobb méretű kijelzőn is továbbvinni, azonban ez azt jelentené, hogy a pixelsűrűség annyira leesik, így a kijelző nem lenne Retina a továbbiakban. Ennek valószínűsége azonban igen kicsi.

A 9to5mac szerint, az Apple egy olyan megoldást dolgozott ki, amellyel képes lesz egy 1704X1136-os felbontású, 416 pixelsűrűségű kijelzőt készíteni. 16:9-es arányokkal és 4.7 hüvelykes képátlóval. Illetve egy 5.5 hüvelykest, 356 ppi-vel. Az oldal több nyers, pixelarányos képet is megosztott. Jobbra az új, míg balra az iPhone 5/5S/5C képét láthatjuk.

iphone6_felbontas (1)

iphone6_felbontas (3)

iphone6_felbontas (2)

 

Egy ekkora ugrás, csaknem akkora előrelépést eredményezne, mint 2010-ben a Retina kijlező volt. Több pixel természetesen több munkát is jelent, így az új telefon hardvere a jelenleginél is lényegesen gyorsabb kell, hogy legyen, nem is beszélve az akksiról, amin az előbbiek igen könnyen kifoghatnak. Természetesen az Apple-ről beszélünk, így ha nincs biztosan működő hardverük, biztos nem kockáztatnak meg egy ilyen ugrást.

Ha ekkora változásról van szó, azt az Apple nem kis időre tervezi, lásd iPhone-ok és iPad-ek felbontása. Részletesebb, fejlesztői szempontokat is felsoroló írást a következő linken találhattok (angolul): http://bit.ly/1v4Ibzh

1915 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás