Érkezhet a Microsoft Office iOS-re

Már legalább két éve várjuk, hogy a Microsoft Office iOS-es változatával mi is lesz végül. Egyes híresztelések szerint, a Microsoft-on belül igen sok vita lezajlott, egy ilyen verzió kiadásáról.

Az eredményt persze látjuk, hiszen csupán az Office 365 nevű, felhő-alapú, fizetős szolgáltatását lehet elérni iOS-en. A Microsoft-on belüli források, azonban ez alkalommal, már a végleges iPad-re írt Microsoft Office-ról szólnak. A megjelenéssel kapcsolatban annyit tudni, hogy már 3 hónapon belül megérkezhet az App Store-ba.

office_ios (1)

Ha az iPad-es verzió kap alapvető szövegszerkesztő funkciókat és magyar nyelvet már megelégszünk vele. Persze ezután sem lesz az iPad munkaeszköz. Egy táblagép marad, amivel lehet egy keveset dolgozni. Az Apple ingyenes iWork alkalmazásai sem rosszak ilyen szempontból, de sokaknak igen hiányzik a helyesírás ellenőrzés.

Ez azt jelentené, hogy a táblagépekre is optimalizált Windows 8 később kapná meg az Office-t, mint a legnagyobb rivális vezető mobil rendszere. (A Windows 8-on már most is lehet természetesen Office-t használni, teszem hozzá én.) Többen is úgy fordították ez le, hogy a Microsoft is belátta a Windows 8 gyengeségét és bukását. Bármennyire is szerepünk lenne, hogy ezzel egyet értsünk, ezt nem tesszük meg.

office_ios (2)

Nincs könnyű helyzetben a Windows-szal a Microsoft, hiszen a nagyon sikeres XP és 7 után egy teljesen új világba kéne az általában igen rugalmatlan, pénzt költeni nem akaró felhasználóit átcsalni. Az Apple-nek ehhez képest rengeteg az új vásárlója, akik általában rugalmasabbak. Próbáljon csak meg új szoftvert eladni az Apple, egy 10 éve XP-vel szerelt irodában. Nem egyszerű, mint ahogy a Microsoft helyzete sem.

Mindezek ellenére, nyilván nem véletlen a két cég egymáshoz viszonyított helyzete. Az Apple gyors volt és reagált (iPod, iPhone, iPad), a Microsoft-nak évekig tartott, itt az eredménye.

forrás/ zdnet, iospost, cultofmac

1355 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás