Érkezik a MacBook-ok új generációja: 12 hüvelykes MacBook Air

A 9to5mac igen részletes beszámolót készített a MacBook termékcsalád jövőjéről és az idén megjelenő új, 12 hüvelykes MacBook Air-ről. Az információkat, az Apple-ön belülről szerezte az oldal, ahol egyes alkalmazottak már a prototípusokat tesztelik. Ők számoltak be az újításokról, igen részletesen. (A 9to5mac állítása szerint.)

macbook_air_12 (5)

Az új eszköz teljesen új dizájnt kap, amelynek része, hogy minden eddig megszokott csatlakozót, így az USB, a MagSafe 2 és a Lightning portokat is elhagyják, a jóval vékonyabb ház javára. A képeken látható, hogy a gépeken csupán egy USB Type-C csatlakozó található, amely a jövőben képes lesz kijelzőket és más perifériákat is kezelni, nem beszélve arról, hogy töltőcsatlakozóként is funkcionálhat. (Mi van, ha mindkét funkció szükségeltetik egyszerre?) Az Apple egy eszközt a véglegesítés előtt több változatban is tesztel, nem vehetünk mérget arra, hogy ezek a részletek nem változnak.macbook_air_12 (4)

A képeket a weboldal grafikusai készítették, az információk alapján. Méretét tekintve az új modell jóval kisebb lesz a jelenlegi 13 hüvelykes Air-nél, sőt széltében még a 11-es modellnél is keskenyebb lesz, a nagyobb képernyő ellenére. A kijelző körüli keretet ugyanis radikálisan lecsökkenti az Apple.

macbook_air_12 (1)

A kisebb terület természetesen a billentyűzet méretébe is beleszól. A régi PowerBook-ok mintájára, az új 12 hüvelykes MacBook Air klaviatúrája a készülék széléig fog érni, a billentyűk pedig egy hajszálnyival közelebb lesznek egymáshoz, mint a jelenlegi modelleken. Az egész kezelőfelület zsúfoltabb lett, a trackpad közelebb került a billentyűzethez, mérete azonban megmaradt. A kattintás érzet, tehát az egész trackpad kattanása azonban a jövőben nem lesz a MacBook Air modelleken. A hangszórók fent helyezkednek el, a kijelző alatt.

macbook_air_12 (3)

Két részlet, amelyek kifejezetten tetszenek nekem: a hangszórók rácsai valójában a ventilátor nélküli gép hűtéséért is szolgálnak. Ez nagyon Apple. A másik az asztroszürke szín, amely először jelenhet meg a MacBook modellek között.

macbook_air_12 (7)

Nagy kérdés számomra, hogy ha megkapja a Retina felbontást a gép – márpedig meg kell, hogy kapja – hogyan oldja meg az Apple vékony, ventillátoros hűtés nélküli házban a megfelelő teljesítmény – energiafelhasználás egyenletet. Túlságosan, azonban nem hiszem, hogy aggódnunk kell emiatt.

macbook_air_12 (6)

forrás/ 9to5mac

1985 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás