Ezért olcsóbb a tegnap megjelent 21.5-ös iMac

Csupán órákkal a tegnapi megjelenése után, az olcsósítás első jeleit egy Mac viszonteladó fedezte fel, akik szétkapták az új iMac-et. A 8GB gyárilag beszerelt RAM nem bővíthető, így a gép életét ennyi memóriával fogja leélni. Gondolom többek számára is csalódás ez, mivel a többi iMac mindegyikébe vehetünk még plusz memóriát.

uj_imac (2)

Hasonló „rossz” híreim vannak a teljesítménnyel kapcsolatban is. A Geekbench adatbázisában az egymagos tesztek még aránylag jól zárultak, a több magot is megdolgoztatók, azonban 40%-al gyengébb eredménnyel végződtek, mint az eddigi leggyengébb iMac során. Ez egyébként korántsem meglepő, lévén az új iMac egy MacBook Air-től származó processzort kapott. Ehhez az 1.4 gHz-es Intel Core i5-höz nem jár azonban a laptopban már megszokott SSD, csupán az olcsóbb és lassabb 500 GB-os merevlemez.

9631-1469-140618-iMac-Memory-l

Mindez azonban nem lényeges és meg is mondom miért. Az internetes böngészés, a dokumentumszerkesztés esetleg filmnézés során ezek a különbségek olyan elenyésző mértékben lesznek érezhetők, amik egy irodai vagy iskolai számítógép esetében nem számítanak.

imac_beautiful

Ugyanakkor nem kell a kábelekkel, a mikrofonokkal, kamerákkal, de még csak a monitorokkal sem bajlódni, mivel az iMac mindet tartalmazza. Lényegesen csendesebb, elegánsabb, sőt tágasabb munkahelyet lehet biztosítani ezekkel a gépekkel, mint mondjuk a Windows-os társaikkal. Ha az összes perifériát összevetjük nem is nagy az árbeli különbség egy azonos teljesítményű, klasszikus dobozos PC és az olcsósított iMac között.

forrás/ appleinsider, geekbench

 

1965 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás