Ezt kell tudni az iOS 7.1 b2-ről

ios7beta2

Az Apple tegnap kiadta a fejlesztői központban az iOS 7.1 második próbaverzióját. Az első verzió lényegében csak gyorsabb animációkat és hibák javítását tartalmazta. Ezzel szemben az Apple kissé beleerősített a második béta tartalmát tekintve. A 120 megás frissítés a következőket tartalmazza:

  • a Control Center felhúzása kapott egy új pattogós effektet
  • a Touch ID és a jelszó beállításai új helyet kaptak a Beállítások első menüjében
  • új nézet a naptárban, lista néven
  • gyorsabb animációk
  • eltűnt a sötét billentyűzet opció
  • új iPad hátterek
  • élesedett az iOS in the Car is, egy Car Display funkció révén

Erről az utolsó pontról érdemes talán pár szót szólni. Fontos, hogy az iOS in the Car valójában majd az iPhone 5, 5C és 5S eszközökön fog működni, olyan autóknál, amelyek erre külön fel vannak készítve. Bár egyre több gyártóval állapodik meg az Apple, még mindig elég nagy ritkaság egy erre felkészített autós műszerfal. A funkció lényege, hogy az autóban található képernyő, gyakorlatilag csak az iPhone monitoraként egy olyan felületet biztosít, amelyen a hívásinkat, a navigációt, az üzeneteinket és bizonyos más szolgáltatásokat kezelhetjük. Ezt természetesen Siri vezérléssel egybekötve.

iosinthecar

Lévén itthon nem tud egyelőre Siri útvonalat szerkeszteni, sőt magyarul ugye semmit, a funkciót kevesen tudják majd használni.

Természetesen nem dobjuk magunkat menten hanyatt a felsorolt újdonságok hallatán, de ennek ellenére fontos megjegyeznünk, hogy az Apple folyamatosan javítja, finomítja a már most is a tökéleteshez közeledő rendszerét.

Ehhez egy igen fontos (és egyben sajnálatos) lépés, hogy megszüntették a beta-k aktiválás és fejlesztői fiók nélküli telepítésének lehetőségét. Magyarán, az iOS 7.1 b2 telepítése után kötelez minket a rendszer annak aktiválására, ami természetesen a fejlesztői fiók (Apple Developer Account) útján történik.

aktvhiba

Erre jó lesz figyelni, főleg azoknak, akik eddig frissítgettek a bétákra ilyen fiók nélkül. Mivel az előző béta hamarosan le fog járni és készülékükre ez nem lesz túlzottan jó hatással, nekik melegen ajánljuk, hogy gyorsan térjenek vissza a biztonságosnak tekinthető iOS 7.0.4-re.

Végül a megjelenésről. Páran gondolták, sőt le is írták, hogy már akár karácsony előtt itt is lehet az iOS 7.1 végleges verziója. Hát valószínű, hogy inkább már az ünnepek utánra tenném én az időpontot, ha biztosra akarnék menni.

1662 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.