Hibázott az iCloud a meztelen képek kikerülésénél

Egyelőre az Apple és már az FBI is vizsgálódik az ügyben, amely folyamán olyan világsztárok, mint Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Bar Refaeli vagy Kate Upton telefonjáról is elég kompromittáló képek kerültek elő. A képeket állítólag iPhone-okkal készítették és hackerek aránylag könnyedén tudták őket elhalászni, majd fórumokra feltölteni.

Nem volt szó másról, mint egy e-mail cím megszerzése után, a hozzá tartozó Find My iPhone fiókba bejelentkezni, onnan pedig az iCloud-ba. Ez azért történhetett, mert a próbálkozások száma, előbbi szolgáltatás esetében nem volt korlátozva, így egy teljesen egyszerű brute-force vagy Dictionary módszerrel a hacker bent is volt. Erre a célra, az egyes fájlmegosztó oldalakon megtalálható program (pl.: iBrute) felel meg. Ez karaktereket próbálgat addig, amíg nem jár sikerrel. Elég volt egy fiókba bejutni, onnantól rengeteg új e-mail cím került a hackerekhez. (A Dictionary lényege, hogy egy listából próbálkozik.)

icloud

Rengetegszer hallhattuk már mindenféle forrásból a bonyolult, változatos karaktereket tartalmazó jelszavak használatát, hát ez egy újabb figyelmeztetés. Jó megoldás nyilván nincs az ügyben és egyértelmű felelős sem. Bár az ügyfelek (hírességek) jogosan bírálhatják az Apple-t. Az Apple arról, hogy gyakori jelszavakat adtak meg és hasonló fotókat töltöttek fel ezek mögé nem nagyon tehet.

Ennek ellenére nem csodálnám, ha végül a cupertinoiak fizetnének. Szóvivőjük egyelőre egy viszonylag semmitmondó nyilatkozatában annyit mondott, hogy folyamatosan vizsgálódnak az ügyben, illetve, hogy számukra igen fontos a titoktartás.

Bár a sztori különbözik, a Sex Tape c. film nagyjából hasonló problémáról számol be, írtunk róla bejegyzést: Olvasd el azt is!

2055 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás