Hír – iPhone modellek eladásai

Sokak szerint az Apple mindig is egy modellt, az aktuális iPhone-t árulta/árulja. Mára ez korántsem így van. Ezt az is bizonyítja, hogy az előző modellek sikeressége is legalább olyan fontos az Apple számára, mint a jelenlegi legújabb iPhone 5 eladásai. A Customer Intelligence Research júniusi adatai is ezt mutatják.

iphone family

Az Apple jelenleg 3 modellt árul. iPhone 5 (16, 32, 64 GB), iPhone 4s (16 GB) és iPhone 4 (8GB). Ezek mindegyike természetesen kapható fehér és fekete színben is. A modellek tekintetében 2013 júniusában az eladások több mint felét az iPhone 5 adta, a 4S 30%-ban, míg a 4 18%-ban részesedett.

cirp-130722-1

Az iPhone 5 részesedése, a megjelenéskor volt a legnagyobb (68%), ami a korábbi modellekhez képest igen kevés. Az iPhone 4s, bemutatásakor az eladások 90%-át birtokolta, sőt a megjelenés után még egy évvel is a 75%-át.

Az egyes modellek, és tárhelyek alakulását is érdemes megfigyelni. Láthatjuk, hogy december óta 16 GB-os iPhone 4S-ből fogyott a legtöbb, ami elég hihetetlennek tűnik, de a számok alapján így van.

cirp-130722-2

A második táblázat a 4 nagy amerikai mobilszolgáltató megoszlását mutatja, ami számunkra gyakorlatilag nem mond semmit. Itthon a T-mobile (Telekom) és a Vodafone hálózatán vehetünk készülékeket. A két szolgáltató erejét nem nehéz megbecsülni, a T-mobile még biztos, hogy vezet az iPhone eladásokban.

A CIRP adataiból az is kiderül, hogy a júniusi iPhone vásárlók több mint fele egy másik platformról érkezett, vagy az első okostelefonját vásárolta meg. 24% régi GSM készülékét, 26% Androidos eszközét, 7% pedig a BlackBerry telefonját cserélte iPhone-ra.

Forrás: appleinsider.com

825 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

One comment on “Hír – iPhone modellek eladásai

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.