iOS 11: bővebben a Do Not Disturb While Driving funkcióról

Az iOS 11 újabb béta verziójában megjelent a Do Not Disturb While Driving funkció is, amviel az Apple csökkenteni szeretné az elterelt figyelem miatt okozott balesetek számát (az USA-ban 2015-ben ez 3477 halált és 391.000 sérülést okozott).

Mit is jelent számunkra ez a lehetőség? Ha bekapcsoljuk ezt a funkciót, akkor az automatikusan felismeri, mikor ülünk autóban, egyrészt a csatlakozott Bluetooth vagy USB-s kapcsolaton keresztül, másrészt a sebességünkből következtet erre. Ha pedig autóban ülünk, aktiválja a funkciókat.

Ilyenkor képernyő sötét marad. Nem kapunk értesítést az alkalmazásokból és nem látjuk a beérkezett üzeneteket sem, legyen szó akár Facebookról vagy iMessage-ről. Aki üzenetet ír nekünk, egy automatikus választ kap: „I’m driving with Do Not Disturb turned on. I’ll see your message when I get where I’m going.” Ez az üzenet szerkeszthető lesz, tehát testre szabhatjuk a saját ízlésünk szerint.

Amennyiben ugyanattól a személytől második üzenetet is kapunk, úgy a következő automatikus üzenetet küldi a készülékünk majd: „If this is urgent, reply ‘urgent’ to send a notification through with your original message.” Azaz, ha az „urgent” – „sűrgős” – szót használja az illető, akkor át tud jutni az autós védelmen és megkapjuk az üzenetet.

Továbbá megadhatjuk azon kontaktjaink listáját, akiktől a Ne Zavarj Ha Vezetek funkció élesítése alatt is mindent megkapunk. Ide tartozhatnak családtagjaink, házastársunk vagy gyermekünk is, akiktől mindenképpen meg szeretnénk kapni az üzeneteket, minden esetben.

 

Video:

 

 

Forrás:

techcrunch.com/

appleinsider.com/

macrumors.com/

usatoday.com/

938 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás