iOS 8 beta 2

Nagyjából két héttel az első próbaverzió megjelenése után, tegnap este az Apple kiadta a második bétát, amelyet igen problémamentesen nagyjából 5 perc alatt fel is telepítettünk Wi-Fi-n keresztül. A frissítés nagyjából 400 MB-os – készüléktől függően – és aránylag sok újítást tartalmaz.

–          Állandó Podcast alkalmazás – eddig az AppStore-ből tölthettük le, ezek után az iOS-szel együtt érkezik, nem törölhető. Új nyitóképernyővel:

ios8beta2 (2)

–          A Safari-ban az AppStore-ba átirányító reklámok nem nyílnak meg automatikusan.

–          A könyvjelzők és a megosztás gombok funkcióit átvariálták a Safariban. A könyvjelzők ikon hosszan nyomva tartásával elérjük azokat a funkciókat, amiket a megosztásnál, kicsit értelmetlen:

ios8beta2 (3)

–          A prediktív (Quicktype) billentyűzet megérkezett az iPad-re is:

ios8beta2 (4)

–          Az Üzenetekben, a kamera és a mikrofon ikonok szürkék lettek a korábbi kék helyett. A kék jobban festett, kérjük vissza. A legújabb verzióban így festenek az iMessage és az SMS felületek:

ios8beta2 (2)

–          ’Felemelésre meghallgat’ funkció az Üzenetekben, nyilván az iOS8 hangüzeneteihez

–          A fényerő csúszkája újra hibátlanul működik

–          A Beállítások főmenüjében a sorok végéről eltűntek ezek: „>”

–          Az AssistiveTouch menüjében az Értesítési központ és a Control Center is megjelenik

–          Az iBooks összerendezi az egy sorozatba tartozó számokat

–          Egy kapcsolóval lenémíthatjuk az alkalmazásokat az Értesítési központban

ios8beta2 (5)

–          Az iOS8 igen hasznos akkuhasználatot mutató menüjében, új egységként megjelenik a hálózat nélküli használat is, tehát az az időszak, amikor a telefon, hálózat után kutat

ios8beta2 (1)

–          A Fotók között külön albumot kaptak a Slo-mo és a Burst elemek

–          Új menüpontot kaptak az Otthoni adatok az Adatvédelem pont alatt. Itt engedélyezhetjük majd az egyes appok számára, hogy hozzáférjenek a házunk egyes adataihoz.

Nos, egyelőre ennyi. Szép kis lista az már biztos. Vannak kisebb és nagyobb újdonságok is, én meglehetősen elégedett vagyok vele. Ahogy azt a múltkor leírtam, a már megszolgált iPhone 4S-em vetem be az iOS 8 próbaverziói során. A frissítés után a készülék eddig hibamentesen és élvezhetően használható, nincsen szakadozás és lefagyás. Az akkuhasználat, ami ilyenkor szintén sérülhet, az iOS7-nél megszokott nagyjából 10-12 óra, normál használat mellett. Ekkor villan be az első 20%-os figyelmeztetés.

Ennyit a második bétáról. Hibátlanul működik, a mindennapokban is egyelőre. Ha további változásokat vagy hibákat fedezet fel, az a Facebook-on, a Twitteren vagy itt az oldalon természetesen megosztom.

Ezt írtuk az első próbaverzióról: iOS beta 1

2723 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás