iOS9 koncepció – értesítések záró képernyőn

A Lockscreen-en megjelenő értesítésekkel és egyáltalán az egész Notification Center-rel nem vagyok megelégedve az iOS8-at tekintve sem. Pár hónapos Android használatom alatt kitapasztaltam, hogy a két rendszer ebből a szempontból elég azonos, sokak szerint a Google platformjától lopta az Apple az egészet még az iOS5 megjelenésekor. Mindegy is, lényeg az, hogy jelenleg is még szar. (Már elnézést.)

lockscreen_concept2

Mac-en kiváló, félreértés ne essék, de most iOS-ről van szó. Egy éjszaka után, 40 millió kis izét lehet végiggörgetni a záró képernyőn egy végtelennek tűnő rendezetlen listában. Ugyanez igaz a Notification Center-re is. Éppen ezért sosem használom őket, esetleg a hőmérsékletet nézem meg gyorsan az időjárás widget-en.

Simon Rahm azonban olyan szoftverkoncepciót készített, amire vevő lennék. Az ötletet egy videóban nézhetjük meg, amelyet a ConceptsiPhone csatornájára töltöttek fel.

Tetszik benne, hogy a teljes értesítéseket az adott alkalmazás ikonjára koppintva nézhetem meg, nincsenek alapból kirészletezve. A feloldó csúszka feletti ikonok közül kiválaszthatom, miket jelenítsen meg, így vagy az értesítéseket, a nem fogadott hívásokat, esetleg az emlékeztetőket mutatja csak. Utóbbiakat, én választhatom ki, hogy a záró képernyőre akarom-e tűzni.

lockscreen_concept

Egész jópofa, de talán evvel is az a probléma, hogy egy idő után túlzsúfolttá válik. Az Apple kiválóan megoldotta a Watch-on az információk átláthatóságát és egyben tömörítését is kis felületen. Valami ilyesmi nyomvonalon haladhatnának tovább, az iOS esetében is. Kezdésnek egy hőmérőt vagy valamit biggyesszenek már valamelyik sarokba pl.

2284 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás