iPad,iPad,iPad

Jailbreak, akarom mondani Failbreak. Musclenerd, jelentette be, hogy a már iPhone 5-ön működő Jailbreak működik az iPad mini-n is. A probléma az, hogy ezen verzió a publikumnak még egy ideig nem lesz elérhető, mivel csak a fejlesztők kapják meg a folyamathoz szükséges adatokat. Reméljük, hogy ennek az lesz az eredménye, hogy pár hónapon belül nekünk, (mezei felhasználóknak) is kezünkben lesz egy iOS 6-ot jailbreakelő szoftver. Addig is jó jel, hogy a fejlesztők dolgoznak a probléma megoldásán.

@phoenixdev @chpwn @planetbeing @pod2g (A srácok akik az ügyön dolgoznak)

Korábban már beszámoltunk arról, hogyan kampányol az Amazon az iPad mini-vel szemben és megállapítottuk, hogy gyenge próbálkozás. Hát igen, már le is szedték. Szóval ez nem jött be nekik. Ugye arról volt szó, hogy egy táblázatban összehasonlították a két tabletet (iPad mini vs. Kindle fire HD) és válogatott tulajdonságok alapján a Fire-t hozták ki győztesnek. Quentin Fottrell szerint: „a választókon jobban működnek ezek a negatív reklámok, mint a vásárlókon”.  Egy Apple szóvivő szerint, a táblázatban hibásan mono hangszórót tulajdonítottak az iPad-nek, ám a valóságban sztereók vannak benne.

Fortell: „A reklám sikertelensége, nem csak a tévedés miatt van, ebben az is közrejátszott, hogy az összehasonlított tulajdonságokat is összeválogatták.” (naná) Beszélt még az alkalmazásokról, hogy az AppStore-ban mennyivel több van és hasonlók. (AppStore: 700 ezer, Kindle Store: 58 ezer)

Közben kiderült, hogy a Kindle-t több nagy amerikai eladó is levette a polcairól még az iPad-ek megjelenése előtt. Piackuatatási eredmények( az IDC-től) azt mutatják, hogy az Amazonnak csupán 5%-os részesedése van a tabletpiacon (ezért is küzdeniük kell), az Google-Android 30%-nál vlamivel alacsonabb, míg az Apple 68%-on áll.

Apple és eladás. Az első napon, az iPad mini eladások világszerte elképesztően sikeresek voltak, de ugyanez nem mondható el az új Retina iPad-ről. Mindenki az olcsó és fele olyan könnyű iPad mini-t akarta és enne legnagyobb oka szerintem az újdonság. Egy új dizájn=egy új termék. A nagyobbik iPad az eddigi leggyorsabb iOS eszköz és még ez sem volt elég, hogy elkapkodják. Kívülről csak egy port lett más, ennyi. A CNET-es Brooke Crothers lőtt is egy fotót, egy Los Angeles-i Store-ból.

Végül itt egy videó, ami a napfényes Floridából érkezett. Egy 2012-es Toyota Corolla műszerfalát alakították át úgy a szerelők, hogy egy iPad mini-t becsúsztatva az váljon fedélzeti számítógépé. Az audiót már a kocsi hangrendszerén játssza le, várjuk, hogy mi lesz a folytatás.

1023 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.