iPhone 6 gyártás számokban

A Wall Street Journal igen jelentős adatokat közölt, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus gyártásáról. A számok természetesen a kínai Foxconn-ból származnak, amely jelenleg 100 gyártósoron dolgozik, 200 000 az iPhone 6 és 6 Plus-ra specializálódott munkással azon, hogy a rekordméretű előrendeléseket minél hamarabb ki tudják elégíteni.

asd

Ez naponta 540 ezer készüléket jelent, ami igen soknak mondható. A 140 ezer iPhone 6 Plus és 400 ezer iPhone 6 a legtöbb, amit napi szinten a gyár valaha produkált, ám nem meglepő, hogy ez sem elég az előrendelések teljesítéséhez.

A két modell gyártási mennyiségeinek aránya kis betekintést enged az előrendelésekbe is, így megállapíthatjuk akár azt is, hogy a vásárlók harmada választja a nagyobbik modellt. Persze ez a szám sokkal nagyobb is lehet a jövőben. Jelenleg az új, 5.5 hüvelykes kijelző gyártására 50-60%-os sikeresség jellemző, tehát a gyártónak az elkészült darabok majdnem felét meg kell semmisítenie, minőségi problémákból kifolyólag. Ez az arányszám, a 4.7 hüvelykes képernyők esetében 85%.

iphone6screens

A sok problémát az új kijelzők egyik újdonsága okozza. A korábbi modellekkel ellentétben az érintésérzékelő felület a kijelzőbe lett integrálva és nem egy külön rétegen helyezkedik el. Ez természetesen a készülék vékonysága és a dizájn szempontjából igen fontos újítás. Műszaki szempontból természetesen drágább és pontosabb előállítást és rosszabb szerelhetőséget jelent.

forrás/ 9to5mac

 

 

 

1776 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás