Itt az első valóban kukából készült Mac Pro replika

Sokan savazták az Apple-t a Mac Pro tavalyi bejelentését követően, hogy a gép dizájnja inkább egy szemeteshez hasonlít, mint valódi professzionális számítógéphez. Mindegy is, hiszen rengeteg MEME és Photoshop mű készült a hasonlóság miatt, amelyek még azok számára is megmutatták a terméket, akikhez egyébként valószínű el sem került volna.

macprokukabol (4)

macprokukabol (5)

Egy igen elvetemült (csakis jó értelemben) Apple rajongó úgy döntött, hogy örökre véget vet a hasonló csúfolódásoknak és maga építette meg az első műanyag kukában helyet kapó Hackintosh Pro-t. (Hackintosh= Mac OSx-et futtató, de nem az Apple által gyártott számítógép.)

macprokukabol (6)

macprokukabol (8)

Ahogy azt mondani szokták a „build” egy 27 eurós szürke kukával kezdődött. Kapott a gép még egy Intel i3-as processzort, dedikált videókártyát, némi merevlemezt és SSD-t is. Sem az összeszerelés minősége, sem pedig a hardver erőssége nem közelíti meg az Apple verziójáét. Ez minket azonban egyáltalán nem zavar, hiszen egy német srác rakta össze az egészet egy kukából és némi PC alkatrészből. A képek magukért beszélnek, látszik itt minden. A körkörös kialakításhoz természetesen egy saját kis állványt kellett készíteni, amin igencsak látszik a kétkezi munka. Nem mellékes, hogy a gép elvileg működik.

macprokukabol (10)

macprokukabol (2)

Természetesen nem az Apple féle speciális 1 ventillátoros hűtési rendszer látható a képeken. Nagy ventillátorok mindenhol. A processzoron, a videókártyán és egy-egy az építmény alján, illetve tetején. Hibátlan!

macprokukabol (3)

Gondolom soraimból olvasható, de fantasztikusnak tartom az efféle építményeket. Remek ötlet, remek megvalósítás! Mindenki építsen számítógépet használati cikkek belsejébe, hajrá!

1362 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.